• 瀏覽: 92,779
  • 回覆: 596
  • 追帖: 3
+16
大把有錢都住公屋

自己屋企人有問題啫

引用:
原帖由 banjo. 於 2023-2-4 13:38 發表
利益面前, 人性醜陋表露無遺.
優獸港畜

屋企放咁多錢都係隨時隨地都可以唔見...

大仔俾生活費你,你就同個細仔開聯名戶口?
自作孽冇得怨!

報警拉條畜牲

細仔胡x  亮今次7出國際,變左名人, 真係夠曬狠

家事都上埋東張西望,個節目越來越討厭

引用:
原帖由 think888 於 2023-2-4 13:36 發表
個婆婆自己攞黎。不值得可憐。聯名戶口,她的細仔當然可以用全部的錢。

根本是她偏心,想把全部錢,給細仔。

她真對不起大仔。

這事播出來都好。給這些偏心父母,一個敎訓。和一些愚孝的子女,一個警覺。

説真,假如我是大仔。我便不理這婆婆。由政府,社福照顧算了。反正他根本,沒有能力。散了自己個家。鬼可憐。
點解細仔可以單方面要求聯名定期到期後,可以全數撥入細仔戶口?
而婆婆而家單方面要求聯名定期到期後,又話唔可以全數撥入婆婆戶口?

銀行有冇問題? 係咪應該第一項指示都唔應該成立? 請銀行提供第一項指示通過的理據。

引用:
原帖由 錢太多4 於 2023-2-4 13:37 發表
香港真好,有四百幾萬仲可住公屋 
所以交緊雙倍租,四千幾蚊。

引用:
原帖由 mancheonghoho 於 2023-2-4 13:42 發表
原來聯名戶口,可以指示到期轉入自已戶口,很多人學到野了!咁聯名有何用?
點解細仔單方面指示到期後存入細仔個人戶口都得? 點解唔使聯名雙方同意? 

引用:
原帖由 錢太多4 於 2023-2-4 13:37 發表
香港真好,有四百幾萬仲可住公屋 
大把新香港人大陸有幾層樓香港政府都唔查啦

引用:
原帖由 膠批 於 2023-2-4 14:42 發表
大仔俾生活費你,你就同個細仔開聯名戶口?
自作孽冇得怨!
點解唔同大仔商量先,既然不嬲都係佢處理開阿媽啲野。

引用:
原帖由 養和院彎 於 2023-2-4 14:47 發表

點解細仔可以單方面要求聯名定期到期後,可以全數撥入細仔戶口?
而婆婆而家單方面要求聯名定期到期後,又話唔可以全數撥入婆婆戶口?

銀行有冇問題? 係咪應該第一項指示都唔應該成立? 請銀行提供第一項指示通過的理據。
通常聯名戶口,其中一人,已經可以動用所有錢財。

婆婆好慘,一個人住公屋,好似仲攞緊綜援,兩個仔之前都唔理佢

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]