• 瀏覽: 34,737
  • 回覆: 242
+14
在北京,外交部被問及美國國務卿布林肯推遲訪華。發言人指,中美雙方沒有宣布過甚麼訪問,美方發布有關消息,是美方自己的事情,中方予以尊重。 發言人重申,保持各層級接觸溝通是中美兩國元首峇里島會晤的重要共識。兩國外交團隊職責之一就是妥善管控雙邊關係,尤其是冷靜、穩妥處理一些意外情況。 另外,外交部再提及有...

咁又啱喎,一路都系尾國放風話訪華,中國從來無講過,睇黎劇本一早已經準備好,只系用咩藉口屈中國啫。

新聞來源連結:

https://news.rthk.hk/rthk/ch/com ... m?spTabChangeable=0

中國無熱烈回應布林肯訪華,美方自然要冷卻之前高姿態訪華言論

而家搞成咁,訪唔訪華已經唔係我關注重點,我想知隻氣象球會點處理多一D。入面好多數據哦~~定已經傳送晒番去比中國?不得而知?

引用:
原帖由 victorkc 於 2023-2-4 12:20 發表
在北京,外交部被問及美國國務卿布林肯推遲訪華。發言人指,中美雙方沒有宣布過甚麼訪問,美方發布有關消息,是美方自己的事情,中方予以尊重。 發言人重申,保持各層級接觸溝通是中美兩國元首峇里島會晤的重要共識。兩國外交團隊職責之一就是妥善管控雙邊關係,尤其是冷靜、穩妥處理一些意外情況。 另外,外交部再提及有...

中國都冇講過俾你黎, 
一路係你班美國佬鳩噏

同早前某耳員約好去英國🇬🇧的戲一模一樣 唔同人馬扮演 同一橋段;結果係總之:全部不和

不開心!只希望下次轟20,帶蛋轟臨「白宮」! 

都話咗中國由始至終都無講過邀請布林肯訪問中國,這個氣球畀布林肯作縮沙下台階

引用:
原帖由 月華敏棋之遺憾 於 2023-2-4 12:29 發表

中國都冇講過俾你黎, 
一路係你班美國佬鳩噏
最搞笑,那班「打住新聞自由為口號實為美國控制香港新聞組織」今次控制香港新聞,表露無遺!連自己外交部問都無問,一直只報「尾國」發報的假消息!控制香港資訊、新聞目的完全暴露! 

布林肯自吹自擂,今次俾中國篤爆,佢應該喺白宮自宮啦  😀

引用:
原帖由 chaolininin 於 2023-2-4 12:41 發表
都話咗中國由始至終都無講過邀請布林肯訪問中國,這個氣球畀布林肯作縮沙下台階
美狗想嚟就比佢黎個汽球又唔敢打佢落嚟依家做咗落檯球比美狗好落台

真實原因係簽証名額已滿,布林肯只能下週提早去中國領事館再排隊申請

引用:
原帖由 剎華 於 4/2/2023 12:26 發表
而家搞成咁,訪唔訪華已經唔係我關注重點,我想知隻氣象球會點處理多一D。入面好多數據哦~~定已經傳送晒番去比中國?不得而知?
一個普通氣球,飛得比民航機高,現失控飄到東岸,糜蟈又不將其打落,可以用來炒作。如果是高科技間諜氣球,糜蟈又不用國家安全為由擊落擊落後看看中國有啥高科技。

答得妙

嘩!塊面真係打到手指印都睇到!🤣

阿爺真係愈來愈識玩!

不請自來

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]