• 瀏覽: 34,876
  • 回覆: 242
+14
引用:
原帖由 wilsonabcd 於 2023-2-4 12:41 發表

最搞笑,那班「打住新聞自由為口號實為美國控制香港新聞組織」今次控制香港新聞,表露無遺!連自己外交部問都無問,一直只報「尾國」發報的假消息!控制香港資訊、新聞目的完全暴露! 
國安處應可以 就 此事件向無線新聞台 展開了解更多,可以警剔下啲 漢奸 黃曱。

中國咁講比較核突。就當係老美自編自導,咁中方做乜唔一早澄清?外交部反應好快個喎!而家到人地話推遲先澄清,即係話,中國其實好想布林肯黎訪問。😎

引用:
原帖由 victorkc 於 2023-2-4 12:20 發表
在北京,外交部被問及美國國務卿布林肯推遲訪華。發言人指,中美雙方沒有宣布過甚麼訪問,美方發布有關消息,是美方自己的事情,中方予以尊重。 發言人重申,保持各層級接觸溝通是中美兩國元首峇里島會晤的重要共識。兩國外交團隊職責之一就是妥善管控雙邊關係,尤其是冷靜、穩妥處理一些意外情況。 另外,外交部再提及有...

又係喎,咁中國話bno唔係證件英國都可以話無同意過。中國呢個說法即時失效。🤗🤗

引用:
原帖由 tesrofder 於 2023-2-5 09:10 發表
中國咁講比較核突。就當係老美自編自導,咁中方做乜唔一早澄清?外交部反應好快個喎!而家到人地話推遲先澄清,即係話,中國其實好想布林肯黎訪問。😎
所以外交呢方面要雙方同意才可發佈,地方政府單方面公佈唔得既。

引用:
原帖由 Hermas.妹妹 於 2023-2-4 12:31 發表
同早前某耳員約好去英國🇬🇧的戲一模一樣 唔同人馬扮演 同一橋段;結果係總之:全部不和
語無倫次

佢滷味拉布一廂情願訪華,但原來未獲中方同意的!所以咪要搵下台階囉!

老尾呢鑊真係肉L酸到......

真心建議中國設定每個月沽500-1000億美債…越快沽清越好!

霸王硬上弓唔得,咪搵個氣象氣球做大佢搵落台階,唔通要樣衰衰搵窿捐!

係咪 布含很 打算訪問台灣咋,都係訪華啫!

引用:
原帖由 吳儼晉 於 2023-2-4 15:00 發表

係啦既然係謠言, 但中方今次又澄清, 極藍乜都賴曱甴 🤔

你在街上遇上個 hi-bye fan。
fan: 喂,得閒搵你飲茶~
你:好呀。

咁之嘛。

🤣🤣🤣

中國唔會稀罕白皮豬到訪

引用:
原帖由 tomymt 於 2023-2-5 15:24 發表
佢滷味拉布一廂情願訪華,但原來未獲中方同意的!所以咪要搵下台階囉!
下台階

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]