• 瀏覽: 34,736
  • 回覆: 242
+14
原來中方唔知佢會來,原本都冇準備派人接機

引用:
原帖由 victorkc 於 2023-2-4 12:20 發表
在北京,外交部被問及美國國務卿布林肯推遲訪華。發言人指,中美雙方沒有宣布過甚麼訪問,美方發布有關消息,是美方自己的事情,中方予以尊重。 發言人重申,保持各層級接觸溝通是中美兩國元首峇里島會晤的重要共識。兩國外交團隊職責之一就是妥善管控雙邊關係,尤其是冷靜、穩妥處理一些意外情況。 另外,外交部再提及有...

香港股市不大跌就有鬼了!

許冠文式自我表現棟篤笑... On 9有樣睇。

這是中國人的客套話,「得閒黎我屋企,無任歡迎!」。我都常掛在口邊。
唔好一廂情願。冇話留食飯喎,唔好喉住我的路易13;想黎個日我啱啱唔得閒;九龍塘間屋未執好,不如改日去我上水間別墅啦。
方杖好小氣架,當日點樣在阿拉斯加和華盛頓招呼中國使節,以彼之道還施彼身。

留意,二月七日拜山發表美國國情咨文。點都要在這之前取得成果或公開譴責聲明。二月五、六日是死期。

引用:
原帖由 chaolininin 於 2023-2-4 12:41 發表
都話咗中國由始至終都無講過邀請布林肯訪問中國,這個氣球畀布林肯作縮沙下台階
上次耶撚去求見劉鶴,又係吔蕉,阿爺真係唔L使比面條布 含撚

引用:
原帖由 剎華 於 2023-2-4 12:26 發表
而家搞成咁,訪唔訪華已經唔係我關注重點,我想知隻氣象球會點處理多一D。入面好多數據哦~~定已經傳送晒番去比中國?不得而知?
聽講真係有白痴相信間碟艇用汽載 

肺炎始祖美國白皮戲子佬

屌 !

原來係單戀 

美國佬做好多小動作,基本上都係為選舉鋪路,非真正談判或接觸交流,只係為某d事件前造勢,所以中國都無認真去安排,純粹美國唱獨腳戲

成件事都係得米國自己鳩嗡。

除左柒,都係柒

有說等於沒說

引用:
原帖由 cwm001 於 2023-2-4 19:28 發表
美國佬做好多小動作,基本上都係為選舉鋪路,非真正談判或接觸交流,只係為某d事件前造勢,所以中國都無認真去安排,純粹美國唱獨腳戲

西方政客,台灣,包括3年前的香港,都係如此。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]