• 瀏覽: 12,310
  • 回覆: 86
+4
引用:
原帖由 richardli008 於 2023-2-3 23:59 發表
中國小孩放個氣球做實驗啫,嚇到老美標尿!哈哈!
唔係分別唔到,係指鹿為馬。 呀唔係,係指球為船

反正中國就從來都無邀請過布仔,只係布仔成日都話要來中國訪問,慢慢等邀請信喇   

DKLM!小題大造!!

引用:
原帖由 66infinity 於 2023-2-4 23:15 發表
反正中國就從來都無邀請過布仔,只係布仔成日都話要來中國訪問,慢慢等邀請信喇   
你咁客氣呀,直頭叫佢排隊啦~7頭

引用:
原帖由 13個加速馬達 於 2023-2-4 00:29 發表
咁啱响咁嘅時間失控!🤭

中國式幽默!大佬,你可以玩太空站自動對接,而家話氣球失控,冇人信喎!
無知識就緊係信老美所講喇,氣象球係隨氣流漂浮的,氣象球只有微調動力,動力不足以想去邊就去邊,只能按預測的氣流大至方向而漂浮,氣象球體積巨大,非常容易被肉眼看到及發現,說是間諜氣球完全是無稽之談

引用:
原帖由 GC8V 於 2023-2-4 01:02 發表
早幾日話訪華, 之後就有消息加強制裁華為, 都唔知黎做乜
中國方面只說歡迎布仔訪華,但由始至今都無發過邀請函,即係表示跟本無想過要見面

引用:
原帖由 tacticsolve 於 2023-2-4 02:14 發表

老美又做show, 
明明去求中國幫自己忙
, 但又想攞個天氣氣球增加籌碼 

有本事就咪去求中國
連門口都入唔到

引用:
原帖由 達維 於 2023-2-4 06:50 發表

咩係無人飛艇?中國新產品??同埋飛左去邊個美國領空????以美國科技,可以透視氣球內部結構嗎?氣球點樣監視美國??🎈
哩d咁嘰氣象球已經係阿爺果代嘰產物,只能隨氣流漂浮,而且體積巨大,容易被發現,美國佬認為有可疑,可以直接打落來檢查,自然一清二楚係乜東東。

引用:
原帖由 登登登登 於 2023-2-4 01:22 發表
比我就開拖,全球九成人幫美國, 卒個手指中國已經冇咗喇
全球大約80億人口,中國已佔14億,點計到9成?
智力有問題其實可以出少句聲既,甴仔

引用:
原帖由 skyeyes 於 2023-2-4 10:58 發表
美國佬點解唔敢擊落間碟氣球
因為恐怕中國以同一標準擊沉入侵嘅船艦
入咗國境係有權擊落的

引用:
原帖由 露線圖 於 2023-2-3 23:23 發表
美國指控有疑似來自中國的「間諜氣球」闖入美國境內後,中國2月3日回應稱是中國無人飛艇因不可抗力誤入美領空。美國廣播公司(ABC)之後引述消息人士報道,美國國務卿布林肯(Antony Blinken)押後訪華行程。

認衰話技不如人,好似當年美軍用錯地圖仲誤炸某國大使館咪得囉。強大如美軍都甩轆, 何況......

恐明打假波!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]