• 瀏覽: 12,278
  • 回覆: 86
+4
引用:
原帖由 celica9204 於 2023-2-4 04:19 發表
其實中國有請佢去咩? 不請自來果啲二打六其實好黑人憎!
印尼豬20某人居功自傲自把自為,回國後炒晒車

引用:
原帖由 ken-man 於 2023-2-4 03:06 發表

喺囉。咪自由行囉,美國佬就大搖大擺入去唔洗咱你,果個全球人均收入排第72既第三世界發展中國家瀨風吹。
只顯示你相當幼稚!論美國整體軍事實力的確比中國強,只是在南海美軍並無優勢,中國已擁有三艘航母,其中兩隊已完全成軍,福建艦亦於去年中已下水,福建艦約需時2-3年便能組成完整戰鬥群,三個航母分別駐守東海、南海及北海,同時中國的高超音速導彈已超前美國,並已具備了高超音速戰機及高超音速反艦導彈,美航母已不可能構成制衡作用,中國擁有的是海陸空全方位作戰能力,中國若決意阻止美軍進來,美軍進不來;論經濟實力誰強誰弱已經唔需要再多講了

引用:
原帖由 登登登登 於 2023-2-4 01:22 發表
比我就開拖,全球九成人幫美國, 卒個手指中國已經冇咗喇
你被Anglo Saxon 及其傀儡國等小眾操控的媒體洗腦了。

附件

russia_sanctions_map_by_saint_tepes-d7to1q4.png(191.53 KB)

引用:
原帖由 露線圖 於 2023-2-3 23:23 發表
美國指控有疑似來自中國的「間諜氣球」闖入美國境內後,中國2月3日回應稱是中國無人飛艇因不可抗力誤入美領空。美國廣播公司(ABC)之後引述消息人士報道,美國國務卿布林肯(Antony Blinken)押後訪華行程。

自己話要來,想找著數,人家都不想招呼佢,最後自己找個借口唔來。

引用:
美國指控有疑似來自中國的「間諜氣球」闖入美國境內後,中國2月3日回應稱是中國無人飛艇因不可抗力誤入美領空。美國廣播公司(ABC)之後引述消息人士報道,美國國務卿布林肯(Antony Blinken)押後訪華行程。

咩係無人飛艇?中國新產品??同埋飛左去邊個美國領空????以美國科技,可以透視氣球內部結構嗎?氣球點樣監視美國??🎈

引用:
原帖由 13個加速馬達 於 2023-2-4 00:29 發表
咁啱响咁嘅時間失控!🤭

中國式幽默!大佬,你可以玩太空站自動對接,而家話氣球失控,冇人信喎!
你睇真D呢件氣球,真係唔係乜高科技野,有可能真係民間乜乜學校,又或者乜乜市嘅天文台搞嘅,吹走咗都唔會有人會理,點都估唔到隻野會十萬八千里吹到去美國咁遠。你問中共高層+解放軍佢地可能都一頭霧水。

引用:

中國從來都冇話邀請佢嚟喎知道中國政唔騷佢即刻搵籍口真係好睇過馬騮戲

引用:
原帖由 東方紅 於 2023-2-3 23:39 發表

未必,件事可能中國方面一早已經唔係太歡迎布先生來訪。
首先上個月十幾號,傳出布先生訪華時,外交部發言人仲表示歡迎來訪,但玉上月底,外交部發言人毛寧就已話對此事沒有任何東西可發表。
試問,國務卿訪華,點會在一星期咁短嘅時間,完全沒有嘢發表?實在令人費解。
一個氣球,橫跨太平洋,可以去到美國本土北部,而且仲可以控制佢行動同收集數據,睇怕美佬真係要小心了,事關科技技術已高到你唔信,呢個氣球有咁 ...
堂堂世一被大陸咁落面真係肉9酸

引用:
你個屎眼就比人用手指卒

「間諜氣球」?

引用:
真心希望幫到你

https://www3.ha.org.hk/easy/chi/help.html

美國佬咁強硬要黎中國傾一定有要求,突登放個波波就係唔想同美國佬傾

美國佬有幾勁?由今次中國一個氣球就能看出。

引用:

邪惡美國又自導自演

原來美國都知道「侵犯主權」怎麼回事。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]