• 瀏覽: 52,398
  • 回覆: 349
+5
唔係咁易架,葉師父。

引用:
原帖由 akitong 於 2023-2-3 13:34 發表
美國唔會想打,兩個核國點打?一係就代理戰,但南北韓戰爭時嘅尾國為首國際軍裝備物資充足都打唔贏當時中國窮軍,宜家佢自己都知乜事。而且對佢黎講又冇利益可言
其實尾角宣傳中國威脅論都係為洗腦自己國民專移國內失敗嘅統治,同增加軍費,軍火買賣,"盟友"交高昂保護費。
越戰仲要輸到走路

講咁多廢話,依家呢一刻敢膽同俄佬開拖先講其他啦。

引用:
原帖由 揚州 於 2023-2-3 13:09 發表
由頭到尾都係美國想開戰
美國一直係靠打仗嚟保持經濟優勢,而家最好既情況咪就係有機會入侵伊朗搶石油囉。但因為俄烏戰爭,美國就將入侵形容為萬惡,佢仲邊好意思入侵其他國家?佢好想中國先發動戰爭嚟搵借口,但中國唔理佢最後真係可以拖死美國。

我覺得如果中美真係開戰,中國有需要攻擊老美本土,無理由任由佢老美破壞中國工業嘎,攬炒囉

尾軍是否會優先打擊中國氣球生產工廠?
中國間諜氣球真係好L得人驚架。隨時夾埋中國龍捲風大殺器,絞殺全尾呀
所有白皮豬晚晚因中國人發噩夢,我地只能講聲:唔好意思嘍

引用:
原帖由 lawumi 於 2023-2-3 13:53 發表

越戰仲要輸到走路
可能係越南仔比韓仔打得,韓仔作為合作一方戰力唔夠(講笑咁講)

講吧,講吧!得中國有得講啊!

地球上竟然有個咁賤格嘅國家,日日都提打仗

皿煮自由大國就日日諗點樣使用武力

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2023-2-3 13:07 發表
美國戰略智庫蘭德公司(RAND)日前發布《美國武裝力量捲入台海衝突時應該採取的戰略分析》,該報告直接表明,「中國的現代工業體系對美國威脅巨大

咁未開打囉,唔好似怨婦咁,日日吠,大不了未死,有乜可以輸呀,2019見識過啦,gta呀,唔幫佢地就係藍呀,再唔係話遲早政府攪你呀,煩唔L煩呀,殺啦,成班仆街

引用:
原帖由 13個加速馬達 於 2023-2-3 13:28 發表
同中國開戰?阿爺會咁乖唔打老尾本土?
當然可以,但成本不一樣😮💨

叫肥仔恩㩒個掣已經嚇死你 尾角佬啦

引用:
原帖由 lam4451 於 2023-2-3 13:53 發表
唔係咁易架,葉師父。
入唔到佢中路,你可以試下入佢下路

若然老美真的這樣做,中國應該要不惜一切代價,用核武攻擊老美本土,最多大家同歸於盡,等佢老美智庫噏得就噏吖嗱

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]