• 瀏覽: 3,811
  • 回覆: 17
下周一起入境內地不設限額,毋須預約;恢復內地居民赴港澳旅行團;七天內無到過其他地區,入境內地毋須核酸檢測。

全面復常後,香港市民可以正常生活,人民可以自由流動。

新聞來源連結:

https://news.tvb.com/tc/focus/63 ... utm_medium=referral

金融市場只有盜賊,一定唔會有好人,好人一定係騙子。
內地方如何知悉使用回鄉證人士有否7天內到過其他地區,還是需港方為此把關?

引用:
原帖由 pong3900 於 2023-2-3 10:14 發表
內地方如何知悉使用回鄉證人士有否7天內到過其他地區,還是需港方為此把關?
應該係自己上微信申報

引用:
原帖由 日行千里 於 2023-2-3 10:11 發表
下周一起入境內地不設限額,毋須預約;恢復內地居民赴港澳旅行團;七天內無到過其他地區,入境內地毋須核酸檢測。

全面復常後,香港市民可以正常生活,人民 ...
通關啦!復常啦!耶!

引用:
原帖由 日行千里 於 2023-2-3 10:11 發表

全面復常後,香港市民可以正常生活,人民 ...
反過來,大陸居民及由大陸回港或到港的港澳居民,又是否也不需做核酸檢測呢?

全面通關

引用:
原帖由 獅子男 於 2023-2-3 10:18 發表

反過來,大陸居民及由大陸回港或到港的港澳居民,又是否也不需做核酸檢測呢?
應該雙方,大家都吾駛!

終於取消核酸

引用:
原帖由 for158 於 2023-2-3 12:48 發表

應該雙方,大家都吾駛!
剛才的記者會已有交代,下週一將取消出入境前核酸檢測,皆大歡喜!謝謝通關英雄比卡超!

引用:
原帖由 獅子男 於 2023-2-3 12:51 發表

剛才的記者會已有交代,下週一將取消出入境前核酸檢測,皆大歡喜!謝謝通關英雄比卡超!
但好似要填黑碼

可以週未返上去吃喝玩樂

除罩味

提示: 違規內容已被屏蔽
只有一種病X先可以幾星期內消退 出自口的

引用:
原帖由 笨豬傻咪 於 2023-2-3 15:01 發表
可以週未返上去吃喝玩樂

主題標籤 #中國通關
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]