• 瀏覽: 32,547
  • 回覆: 107
引用:
原帖由 2020biden53 於 2023-2-5 08:27 發表

越遲起,越超支!
超支係因為政府冇好好響工程開支上把關, 根本無關早起定遲起。

引用:
原帖由 hiking2022 於 2023-2-5 07:44 發表
你睇下三跑,工人有汗出冇糧出,外判判到二三判,全部都係自己開既,三判間空殼公司最後唔出糧,仲邊有工人會開工,超支,抽水,最後唔出糧,骨都食埋人

工人其實大把,佢自己玩到冇,之後就平價輸入外勞
三跑成個工程,發生過幾多次你講嘅事?

引用:
原帖由 Aasia 於 2023-2-3 09:16 發表
政府於《鐵路發展策略2014》提出七個鐵路項目,至今全部未落成。運輸及物流局向立法會提交文件交代最新情況,東涌線延線、屯門南延線、北環線古洞

...
中左標可以超支再超支?咁個平價搶標都得啦!到時再慢慢加返!

引用:
原帖由 Kai_Fong 於 2023-2-5 11:11 發表

超支係因為政府冇好好響工程開支上把關, 根本無關早起定遲起。
官官話:洗人地啲錢,有L所謂咩!

呻訴專員同核數署
成日捉埋d濕雞野
工程呢d大茶飯
唔見兩個部門做野

2047年會唔會起好?

啟德新CBD發展. 廿年得個吉

令交通更方便唔係更好咩?

引用:
原帖由 tam_n 於 2023-2-5 00:44 發表

大澳人口少,好像是兩千多,現在東涌線直達大澳不合算。
沒聽說過政府計畫開發大澳或者大嶼山西部。
大佛海拔至少四百米,弄個大佛站恐怕不可能。
原先有計劃做條雙線車道由東涌沿海去大澳,但係又俾環保份子反對,冇左下文

越遲起就越貴, 越多延誤

引用:
原帖由 Aasia 於 2023-2-3 09:16 發表
政府於《鐵路發展策略2014》提出七個鐵路項目,至今全部未落成。運輸及物流局向立法會提交文件交代最新情況,東涌線延線、屯門南延線、北環線古洞

...
要到2030年先完工🇭🇰

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2023-2-5 12:49 發表

原先有計劃做條雙線車道由東涌沿海去大澳,但係又俾環保份子反對,冇左下文
如果發展大嶼山西部,包括大澳,東涌延線延長去大澳係好辦法。
環保份子可能只係地產黨打手。

我係擔心同時建造會唔會對安全有影響,希望當局嚴格監管,確保工程順利和安全。

都係佢食曬,慢食唔洗同時間出高價請人,。

逸東邨班綜援cheap精
幾年後尊享住港鐵上蓋

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]