• 瀏覽: 48,359
  • 回覆: 27
  • 追帖: 2
+4
引用:
原帖由 大寶二寶 於 2023-2-3 10:44 發表
不如話貪玩仲好,輕判
一時貪玩睇下保安公司有冇吞pop 出於對Aeon關心 驚Aeon外判錯比間唔做野保安公司 唔知裁判官收唔收貨呢

引用:
原帖由 miumiujorden 於 2023-2-3 11:06 發表
根本就係偷啦, 有乜誤唔誤導, 擺明貪小便宜.
都唔小便宜 $1600 夠我個幾月Aeon買兩餸飯食

引用:
原帖由 hklv 於 2023-2-3 11:12 發表

高層添,人工起碼十幾萬,竟貪那一千多元,唔似喎; 不過你今次份工凍過水了
你估少咗高層人工好很多, 十幾萬只係一個高級醫生二十年前人工 冇人會叫高級醫生做高層

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2023-2-3 13:22 發表

真頭好似我老友 Eddie 咁當全世界嘅人都係傻仔。
你個best friend 傻仔看天下 全世界嘅人都係傻佬

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2023-2-3 13:18 發表

條女都幾矛盾,無意、但做咗。
口裡說不 身體卻很誠實 潛意識行為出賣咗佢內心深深處真實想法 內心心魔的呼喚 : 偷啦! 又無人見到

其實個苦主係Aeon, 有哂CCTV,你去搞個差佬得唔到分, 裁判官總唔可以當睇唔到人証物証只考慮差佬配角重要性 

點解被告唔反咬Aeon 未經被告書面同意就錄影呢 再反告Aeon侵犯私隱  

引用:
原帖由 fkilling 於 2023-2-3 13:39 發表
佢哋係偷貴價野,唔係偷牙籤
牙籤太小冇挑戰性 偷蜜瓜先有挑戰性

引用:
原帖由 減肥唔准減對波 於 2023-2-3 13:48 發表
最想睇政府解僱佢
唔會啦 偷野啫  一定自己申請提早退休

引用:
原帖由 dulinomo 於 2023-2-3 13:50 發表
想打口供打程序,又唔想俾錢請大狀打,呢D人貪心貪到盡,一定要嚴懲
咩呀, 一人請咗一個大狀 我估都過百萬

引用:
原帖由 stabber 於 2023-2-3 13:53 發表

我夠膽用左邊粒睪丸同你賭一定唔會係第一次!假設我同你去超市偷野,第一次落手最多咪偷一佰幾拾蚊細細件貨物,而家兩條L樣偷到雪藏雞、哈密瓜......成仟陸蚊貨,段估起碼偷過十幾二十次!慣9咗無有怕!
正所謂 : 小時偷針 大時偷哈密瓜 保安等你好耐

引用:
原帖由 心靈投注 於 2023-2-3 16:08 發表
一個西瓜、一個蜜瓜、兩包布丁、兩包藍莓、兩包刺身、一包壽司和一包雞總值1632.8元。

咁多樣野無過機比錢都好意思話無心 正一無賴
的確係無心, 無心付款

斷正仲砌詞狡辯  就知你嘅人格係點

引用:
原帖由 newbieb 於 2023-2-4 14:18 發表
阿醫管局女高層你講咩啊?話遭誤導以為咁係犯罪,咁即係話你認為你攞咗嘢唔比錢就走,呢個唔係偷竊行囉喎??咁樣都得?偷嘢嗰個係你呀,重想詭辯推卸責任,要重判以儆效尤啊。
佢可能理解 偷情唔犯法, 偷野都係唔犯法

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]