• 瀏覽: 48,352
  • 回覆: 315
  • 追帖: 2
+4
引用:
原帖由 二叔呀勝 於 2023-2-3 08:41 發表

認知障礙都可以做醫生
的確有認知障礙 以為係counter玩魔術變走d貨無人知  CCTV不算人

搵d 金牌大狀 同你打程序 

警員有冇咁講 其實係佢兩公婆一面之詞 

而家死拗話警員咁講 係佢唯一能推翻認罪口供的機會 

而家d 警察點會咁講 佢地無動機咁落力去加快入佢罪 
你估廿年前咩

引用:
原帖由 你老板JohnWong 於 2023-2-3 07:54 發表
咁大個人,咩叫偷,都要揾人解釋咩,高層真係 浪得虛名
我都想講,讀咁能多書咩係偷都要問阿sir。

我唔知件阿sir係咪真係低能到講認罪就罰款算數,但咁嚴重嘅指控如果我唔係故意偷嘅我一定企硬強調自己只係唔記得嘟。

黑醫護....

"警員說過無嘟機即係偷" 無講錯啊,正常情況下買野當然要嘟機

醫管局總行政經理莊慧敏與其醫生丈夫趙名宇,天生一對

引用:
原帖由 你老板JohnWong 於 2023-2-3 07:54 發表
咁大個人,咩叫偷,都要揾人解釋咩,高層真係 浪得虛名
呢個高層一係搵野拗一係拎白卡.....

偷野, 一定要坐監, 咁高人工都偷野, 喺超市咁公家都敢偷, 咁喺e管局, 唔知平時又偷左D咩著數, 依D膠層, 都不應該放生

咁容易誤導就世界和平啦

辯方劣師真老土玩轉移視線,被告唔提自己唔懂偷嘢嘅定義都冇咁假,佢哋怪警方,最多都只係想反口話冇認過罪,唔代表佢就無罪,始終仲有其他人證物證,最後都係要等法官判

偷嘢有一時貪心就可以冇罪

引用:
原帖由 sowina 於 2023-2-3 08:56 發表

我都想講,讀咁能多書咩係偷都要問阿sir。

我唔知件阿sir係咪真係低能到講認罪就罰款算數,但咁嚴重嘅指控如果我唔係故意偷嘅我一定企硬強調自己只係唔記得嘟。
常識係,貴重野有冇嘟,自己一定知,可能 超市要佢100倍比錢當算數,TVB 以前D劇情一樣,但高層不伏淫威下,最後超市報警

本身有$又有學問又服務社會幾十年假法人一定判守行為結案普通刁民就留案底加坐牢15日

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2023-2-3 06:34 發表
正一垃圾黑醫護,偷就偷啦,仲要學我老友 Eddie 咁俾人 BIN 到 C 眼出血都要搬龍門當自己嬴咗。  
宜家香港真係周街都係呢啲以為自己好X高尚嘅 Eddie 膠人。  

...
一單人贓並獲,簡單到幼稚園學生都識判的案。
排近一年開庭,仲要分開審幾日,香港法律幾時改革?幾時香港人先見到正常正義的法律?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]