• 瀏覽: 48,433
  • 回覆: 315
  • 追帖: 2
+4
你講大話

1600都貪😬

她當時並不知道「偷竊」在法律上的定義。

我個仔三歲都明咩叫偷嘢。呢兩隻嘢幾十歲人,仲要做到醫管局高層,連偷竊既定義都唔知? 信佢哋講既除非係白癡!

佢哋做嘢間醫院應該查返醫院平時有冇唔見藥呀,文件用具嗰啲,賊婆賊公應該平時就偷慣嘢,又唔覺得自己係偷,係一時貪心無意拎黎用下咋。

引用:
原帖由 hotsummer77 於 2023-2-3 15:49 發表
她當時並不知道「偷竊」在法律上的定義。

我個仔三歲都明咩叫偷嘢。呢兩隻嘢幾十歲人,仲要做到醫管局高層,連偷竊既定義都唔知? 信佢哋講既除非係白癡!
同楊明一樣,
不清楚 xxxx 定義,又用呢招。

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2023-2-3 06:34 發表
正一垃圾黑醫護,偷就偷啦,仲要學我老友 Eddie 咁俾人 BIN 到 C 眼出血都要搬龍門當自己嬴咗。  
宜家香港真係周街都係呢啲以為自己好X高尚嘅 Eddie 膠人。  

...
“竊書不能算偷!竊書,讀書人的事,能算偷麼?”

一個西瓜、一個蜜瓜、兩包布丁、兩包藍莓、兩包刺身、一包壽司和一包雞總值1632.8元。

咁多樣野無過機比錢都好意思話無心 正一無賴

毒舌醫生

睇下黃屎狗法管點樣放生兩隻黑衣護!

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2023-2-3 13:23 發表

如果咁都成立,以為強姦都可以話無意咁插入。
你問下湯放芹啦佢比你識法律

引用:
原帖由 心靈投注 於 2023-2-3 16:08 發表
一個西瓜、一個蜜瓜、兩包布丁、兩包藍莓、兩包刺身、一包壽司和一包雞總值1632.8元。

咁多樣野無過機比錢都好意思話無心 正一無賴
的確係無心, 無心付款

我大把錢,
偷野都係為興趣

如果個官咁都信佢地嘅籍口,都應該驗一驗智商

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2023-2-3 06:34 發表
正一垃圾黑醫護,偷就偷啦,仲要學我老友 Eddie 咁俾人 BIN 到 C 眼出血都要搬龍門當自己嬴咗。  
宜家香港真係周街都係呢啲以為自己好X高尚嘅 Eddie 膠人。  

...
xhf eddie 最叻block人 佢吾敢看批評嫁

引用:
原帖由 你老板JohnWong 於 2023-2-3 07:54 發表
咁大個人,咩叫偷,都要揾人解釋咩,高層真係 浪得虛名
政府俾甘多錢養呢d垃圾

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]