• 瀏覽: 26,551
  • 回覆: 165
+4
引用:
原帖由 ellaeni 於 2023-2-3 08:20 發表
1450: 11歲女童出街買牛奶中槍亡好少事,記得持續關注唐山
因為係人都知美國係一個兇殘嘅地方,兇殘嘅地方發生兇殘之事自然係理所當然啦,日常生活係咁無需大驚小怪啩。

槍手:死錯人添!
老細:我要果件仲未瓜,唔駛做牙?

引用:
原帖由 andysan4 於 2023-2-3 08:51 發表
槍手:死錯人添!
老細:我要果件仲未瓜,唔駛做牙?
死錯人即刻收唔到錢

引用:
原帖由 ufo2018 於 2023-2-3 06:27 發表
民主自由,日日死人
國粹,好似我們打麻雀之嘛。

美國精神

引用:
原帖由 cwilson1 於 2023-2-3 05:12 發表
美國紐約州一名11歲女童到家附近的商店買牛奶,沒想到回家路上遭人從車上開槍射殺。其實這名槍手的目標另有其人,卻射中這名路過的女童,導致她無辜身亡。這起案件震驚當地社區,警方展開大規模調查,現已逮捕3名涉案男子。

綜合ABC等美媒報導,紐約州雪城11歲女童布雷夏莉(Brexialee Torres-Ortiz)1月16日晚間到家附近約90公尺外一家商店幫家人買牛奶,未料買完走出店門不久就遭人從 ...
唔好出來7啦!
幾多中國富豪,央視主播移民美國。

引用:
原帖由 23337799 於 2023-2-3 07:19 發表

一開始美國比普通人有槍就係大錯特錯,邊個制定依d垃圾法律架?如果犯人武器力量同警察一樣國家點會有治安?
歷史遺留問題

白人開始在美洲殖民,就已經擁槍自衛(或者用侵略一詞亦可),當時並沒有組織的軍隊或警察

你用槍打土著(與及土著財產野牛),你就預左土著會反擊,互相仇殺,咁就更加需要用槍自衛;直至十九世紀末打到印弟安土著放棄抵抗為止

唔排除一時貪玩

引用:
原帖由 逆風的肥牛 於 2023-2-3 06:28 發表
係咪印第安裔 ?係就仲慘,比人搶完領土仲要比人搞到地獄一樣
明顯係黑鬼血統

都話咗老美好危險,免費俾我移民我都唔會去

引用:
原帖由 cwilson1 於 2023-2-3 05:12 發表
美國紐約州一名11歲女童到家附近的商店買牛奶,沒想到回家路上遭人從車上開槍射殺。其實這名槍手的目標另有其人,卻射中這名路過的女童,導致她無辜身亡。這起案件震驚當地社區,警方展開大規模調查,現已逮捕3名涉案男子。

綜合ABC等美媒報導,紐約州雪城11歲女童布雷夏莉(Brexialee Torres-Ortiz)1月16日晚間到家附近約90公尺外一家商店幫家人買牛奶,未料買完走出店門不久就遭人從 ...
點錯相...Sor

咁搞笑,真是蚊煮帶角。

日日都系國定殺戳日

RIP

民主自由的槍,子彈亂飛

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]