• 瀏覽: 8,797
  • 回覆: 65
  • 追帖: 1
+3
(星島日報報道)英國近日公布《公共秩序法案》修訂方案,給予警方更大權力提前介入破壞性示威活動,但被質疑違反民主原則而惹起熱議。移英港人認為該法案威脅到他們在英國反對中共鎮壓香港等示威權利,故去信要求英國內政大臣柏斐文重新考慮有關公共秩序法案中受爭議的部分,包括「預防嚴重破壞令」及「截停及搜查」兩項措施。在英國土生土長但已移居香港逾40年的前刑事檢控專員江樂士,認同《公共秩序法案》令英國國民在不同領
https://www.stheadline.com/article/3193278/%E7%A7%BB%E8%8B%B1%E6%B8%AF%E4%BA%BA%E6%86%82%E4%BF%AE%E4%BE%8B%E5%A8%81%E8%84%85%E7%A4%BA%E5%A8%81%E6%AC%8A

原來Chinese New Year鬼鼠地出咗新法例 而家連示威都冇自由

新聞來源連結:
https://www.stheadline.com/article/3193278/移英港人憂修例威脅示威權

其實討論這些話題有甚麼用, 都唔關香港事.

因為有班仇中外國人,日日po中國事呀嘛。我地埋幫佢地睇睇佢身邊唧事嘍。佢哋自己身邊已著火,總日日關心中國有機會著火,咩用心呢?亞eddie仔🤣🤭

點解唔上街反修例!?

國際慣例,咁係罷工,示威,唔比返工,返學。政府有意見就蒙面,其實係香港做過既事,搬去英國。。如唔係比人話你地雙標

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2023-2-3 00:36 發表
點解唔上街反修例!?
用佢哋對香港嗰套…砸、燒、打……然後拍拍蘿友走去奴旺達

移英黃人咁仲唔幪面攞黃傘上街抗議英政府打壓自由

各位手足,為了爭取民主自由,去到英國都一樣要示威遊行表達訴求,理撚得佢

引用:
點解唔上街反修例!?
唔識鄉下英文,好難腦控返班死臭西

引用:
原帖由 jetdone 於 2023-2-3 00:21 發表
其實討論這些話題有甚麼用, 都唔關香港事.
等D生活係幻想中既人認清事實

引用:
點解唔上街反修例!?
到處裝修,到處私了唔順港人意夠膽反對佢哋嘅英國人

引用:
點解唔上街反修例!?
X2

引用:
原帖由 幪面超人 於 2023-2-3 00:57 發表
移英黃人咁仲唔幪面攞黃傘上街抗議英政府打壓自由
重要帶齊防毒面具、汽油彈。。。

手禽唔怕,民主自由大晒

又話英國好民主自由,點解示威權都冇無?
曱甴就係想要上街燒地鐵,私了,放火,阻人返工,咁先係佢地生活自由方式

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]