• 瀏覽: 33,594
  • 回覆: 331
  • 追帖: 1
+4
拿,呢舖我就撐廣東話
見你亞洲人面孔講廣東話有乜咁出奇

不過人地重點好似唔係語言,係態度

厲害了我的國!就有厲害了我的中國人民!我偉大中國共產黨高端人口遍布世界!高質素常常給人妒忌歧視!何其嗚呼哀哉!難怪我偉大中國共產黨在新疆要統一語言!要用漢語!高瞻遠矚知道我國內人士受到不公平對待!普通話成為全地球語言指日可待!到時一統地球世界再無歧視了!我偉大中國共產黨厲害了我的國將會為再冇歧視我偉大中國人又贏一次!又再一次成為國際大贏家了!💪🏻💪🏻💪🏻🥹🥹🥹

咁多黑暴都仲黎香港,正豬西

引用:
原帖由 真命天子 於 2023-2-2 23:14 發表
【通關/廣東話/歧視】香港通關更多遊客來港,有內地女子就在網上發文控訴被航空公司的香港女地勤歧視,原因是向她們說廣東話,填「海關黑碼(入境

...
佢志在show off自己坐商務倉

D大媽,土豪
廣東話吾好咪用英語 lor
如果地勤吾識
咪投訴lor
🤭🤭🤭
內地人出國都比人特別招呼la
聽話吾好四維去咪無事lor
又要出國玩完返鄉下威威
咪要受D苦都抵 la
🤭🤭🤭

請不要再破壞香港人的形象

你喺美國坐Cx去香港, 人哋見你黃皮膚唔同你講廣東話講乜呀, 你想聽普通話嘅點解唔錯東航, 中國國際, 南航? 戇鳩真係冇藥醫, 其實係自L大到過咗龍, 所以變咗自卑

小粉紅的自卑心態....
地勤就係當佢自己人先同佢講廣東話咋... 呸! 
熱情遇著臭屁臉 
今次地勤遇著個癲既... 無辦法.. 呢啲職位, 一年實會遇到幾件.

希望有關公司管理層處理投訴時, 識得分別癲客同正常客..  
癲客係永遠滿足唔到的..
到你同佢講普通話, 佢就要求你要用主席腔..  腥港腔要投訴

人哋好地地做乜嘢要辭職呀, 你唔撚鍾意咪以後唔好坐國泰囉, 戇鳩

引用:
原帖由 真命天子 於 2023-2-2 23:14 發表
【通關/廣東話/歧視】香港通關更多遊客來港,有內地女子就在網上發文控訴被航空公司的香港女地勤歧視,原因是向她們說廣東話,填「海關黑碼(入境

...
說當地話叫歧視呀!
填好先排隊有乜問題,唔通等你班友未填好又塞著個櫃枱。

區區一個坐商務位嘅小腳色, 真係以為自己變咗vip ? 有朝一日搵到兩個臭錢坐頭等仲得了, dllm

引用:
原帖由 divtssds01 於 2023-2-2 23:31 發表
大陸人未富先驕
食相難睇,行為難抵。

引用:
原帖由 海邊捉西瓜 於 2023-2-3 00:47 發表
拿,呢舖我就撐廣東話
見你亞洲人面孔講廣東話有乜咁出奇

不過人地重點好似唔係語言,係態度
日本人同外國人講日文 ....

唔好話國語 廣東話都唔識 就只懂英語都唔少啦 國際機場就係咁架啦

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]