• 瀏覽: 3,058
  • 回覆: 17
日本高中生在連鎖迴轉壽司店「壽司郎」舔豉油樽的影片日前在網上瘋傳,受事件影響,壽司郎股價暴跌,市值蒸發近160億日圓(折合約9億港元)事件引起社會關注。繼壽司郎之後,九州人氣連鎖烏冬店「資さんうどん」亦遭惡搞,成「最新受害者」。網傳影片,一名男子在店內用公家匙羹狂食店內公家共享的天婦羅渣,事件再觸動食客神經,不少網民怒斥男子「嘔心」、「行為令人食不安心」、「不敢再外出食飯」。「資さんうどん」官網發聲明指知悉事件,並已諮詢警方。

嘩!又多一單,曰本人真係好有公共衛生意識🤣🤣🤣

新聞來源連結:
https://www.bastillepost.com/hongkong/article/12189399-壽司郎翻版|九州人氣連鎖烏冬店遭惡搞-男子用公/

隻手有紋身
日本人好驚呢類人

失儀。

曱甴返鄉下食日本人口水

空穴來風必有因

尐杜高犬咪扮嘢:你本因就你有責……唔係由於你係乜?唔關事就咪﹙再﹚多事幹。

蛇羹店表示嚴陣以待XD

日本社會怨氣呀,有民主有一人一票,有民不聊生,所以佢哋爆發發社會行

速速日本版曱甴變身

日本播疫咁勁,咪就係日本人自己攪出黎囉!

唔食就挨餓,甚至餓死,咁可唔可以食?

引用:
原帖由 ttkwan 於 2023-2-2 18:32 發表
蛇羹店表示嚴陣以待XD
只會有餐具或配料供應的,都有可能發生🤣

引用:
原帖由 冷漠的香港人 於 2023-2-2 19:13 發表
唔食就挨餓,甚至餓死,咁可唔可以食?
大門未知子都唔係餐餐食呢D啦,又唔見佢餓死

引用:
原帖由 ballking113 於 2023-2-2 18:22 發表
曱甴返鄉下食日本人口水
輻射嘢都夠膽食,呢啲小兒科

引用:
原帖由 Henrywu18 於 2023-2-2 19:20 發表

只會有餐具或配料供應的,都有可能發生🤣
今週勇士

我卅年前做細路已唔敢「糾纏」LD嘢:唔講噉開動……仟年冇洗、冇換個器皿都不行了。

今天就梗係已在席於毋壹杏免之列啦!卬姦日常、美瞳術之弱孱都唔沖廁、……

引用:
原帖由 ballking113 於 2023-2-2 18:22 發表
曱甴返鄉下食日本人口水
其實浸温泉都唔排除浸日本人精液同尿!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]