• 瀏覽: 10,734
  • 回覆: 35
天氣凍,最適合浸溫泉,但一些浸溫泉禮儀必須注意!台灣一名姓葉女子近日到當地一家高級溫泉會館浸「裸湯」,沒想到突然有一位目測30歲出頭的婦人帶著年約2歲的女童進入裸湯區,然後二話不說拿出手機拍照。葉女當下發火大喝「裸湯區不能使用手機」,婦人卻天真回應稱,「真的啊?這個我不知道ㄟ(誒)」。

事主制止婦人拍照 原欲報警

有乜嘢人會喜歡你影佢沖涼嘅裸照?
呢條冚家X婆分分鐘將呢d相賣畀AV網!?
唔報警拉佢可以害死自己!

新聞來源連結:
https://www.am730.com.hk/中國/網上熱話-台婦進裸湯區猛拍照-遭制止竟回-我不知道誒/358892

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2023-2-2 16:51 發表
天氣凍,最適合浸溫泉,但一些浸溫泉禮儀必須注意!台灣一名姓葉女子近日到當地一家高級溫泉會館浸「裸湯」,沒想到突然有一位目測30歲出頭的婦人帶著年約2歲的女童進入裸湯區,然後二話不說拿出手機拍照。葉女當下發火大喝「裸湯區不能使用手機」,婦人卻天真回應稱,「真的啊?這個我不知道ㄟ(誒)」。

...
以前唔知 . 當你冇知 .

呢一刻你知 , 重要影既 . 俾人屌就唔好出聲啦 .

用2歲做煙幕,其實拍其他人。

係咪拍出去賣相

香港人最叻話, 我唔知呢度唔準 xxx wor
有冇牌寫明???? 

老婦偷拍年輕女子棵睇回家供丈夫享用 呆娃就係要幾變態有幾變態, 只有你想不到, 沒有做不到

無知並非脫罪的理由

呢啲嘢偷拍就隨時有,但公然這樣做就真係少有,一定畀人屌啦

台婦,算啦可能真係又唔呢

無話唔得則係得,你口講唔得則係無白紙黒字話唔得。
去到祼湯當然要打下卡,有埋直播更加好

攞手機入溫泉果個以為係私家溫泉咩

引用:
原帖由 chimaylam 於 2023-2-2 17:08 發表
香港人最叻話, 我唔知呢度唔準 xxx wor
有冇牌寫明???? 
香港黃人會話:「我有我拍照嘅自由,你唔想被拍到係你自己嘅責任!」

引用:
原帖由 zhangan 於 2023-2-2 17:23 發表

香港黃人會話:「我有我拍照嘅自由,你唔想被拍到係你自己嘅責任!」
唔想比我影到咪行埋一邊/離開現場lor
PS : 係街見d 龍友亂9咁影, 我會舉定中指post. 入鏡既話, 佢鐘意留就留lor

泳池都唔比影啦

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2023-2-2 16:51 發表

...
應該係啲偷拍犯罪集團啦

引用:
原帖由 再來荷蘭橙 於 2023-2-2 16:59 發表

以前唔知 . 當你冇知 .

呢一刻你知 , 重要影既 . 俾人屌就唔好出聲啦 .
其實公廁都無牌寫住"禁止拍照", 但大家都會意識到廁所唔應該拍照,其實呢啲係當識,唔講自己都知唔可以啦!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]