• 瀏覽: 7,651
  • 回覆: 28
麥卡錫訪台是為共和黨大選造勢,大陸攔截他訪台使共和黨丟臉,付合民主黨選舉。

大陸不會象對民主黨的佩洛西那麼寬容,在麥氏訪台前搞軍演,使他不得不半途返航。

我估計麥卡錫不能在台灣落地。

自佩洛西後,對中國今次,不期望太高😩

狼來了

引用:
原帖由 真面目 於 2023-2-2 15:20 發表
麥卡錫訪台是為共和黨大選造勢,大陸攔截他訪台使共和黨丟臉,付合民主黨選舉。

大陸不會象對民主黨的佩洛西那麼寬容,在麥氏訪台前搞軍演,使他不得不半途返航。

佢宣佈入台日期前後幾天, 係灣灣東面/南面搞軍演.

中共唔似想開拖,話打唔打只會做衰仔
我估到時會實彈演習,就算飛彈誤中都容易講說話

老共會利用美國兩黨矛盾,給共和黨難堪,使麥卡錫無功而返,即打擊台獨勢力,又揚了國威,一舉兩得。

佢硬闖,老共敢打佢落嚟?就算真係打佢落嚟,老共有咩得著?破壞大國形象嘅嘢,今時今日老共會秤過值唔值先去做嘅!

引用:
原帖由 wsk67 於 2023-2-2 19:01 發表
佢硬闖,老共敢打佢落嚟?就算真係打佢落嚟,老共有咩得著?破壞大國形象嘅嘢,今時今日老共會秤過值唔值先去做嘅!
一早講咗係實彈演習,生人勿近,到時誤中就非常遣憾 
擺上檯講都有理有據 

常態化圍島軍演。開禁飛區。睇佢黎唔黎囉

引用:
原帖由 wsk67 於 2023-2-2 19:01 發表
不會打佢落來,會用軍機撞佢落來,很文明了吧,演習禁區你來送死,不怪別人了。

引用:
原帖由 真面目 於 2023-2-2 15:20 發表

你太唔了解咱們風格

攔截它有何用?  我們要做的是借此再前進,將射擊區劃到島內、佔領東沙/彭湖... 都比攔截更好

算吧啦

攔截無意思,派蝙蝠俠過去納粹美西打鍋金佢好過啦!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]