• 瀏覽: 20,829
  • 回覆: 102
  • 追帖: 1
+2
邪惡軸心

根本上,主要目的係烏克蘭班郵購新娘,點知好多俾我國同胞啅左,唯有要其他。

引用:
原帖由 banjo. 於 2023-2-2 13:23 發表
邊有咁簡單, 根本係想拖垮俄國, 歐洲, 然係對付中國.
絶對讚成,皆因老美自己也有大量稀土,現時不加開採,留待日後變為獨家使用吧.

竟然咁機密都講出嚟,即係擺明想烏主動交易,資源缺乏已迫在眉睫了吧

唔合理,美國唔打仗都可以攞到呢啲資源,打仗反而失去。

引用:
原帖由 馬毛主席 於 2023-2-2 18:32 發表
美國己有新型複合材料取代鈦合金,五毛知吾知?五毛一D科學知識都冇,中國大把鈦,但就係冇複合材料技術,所以做吾到耐用飛機引擎,美國科技都不再依靠鈦,因己做到比鈦更好材料!
你話美媒冇知識,小心比祟美L批鬥呀!

引用:
原帖由 banjo. 於 2023-2-2 13:23 發表
邊有咁簡單, 根本係想拖垮俄國, 歐洲, 然係對付中國.
無錯,唔係要烏入畢虐,根本就無仗打

根本就係想3戰開始 債務重組

引用:
原帖由 阿聞 於 2023-2-2 13:19 發表
  美國在本世紀初以“自由民主”的名義頻繁武力介入中東事務,最終被特朗普戳穿了真相:“記住,我們要保住石油”;如今美國又不惜冒著第三次世界大戰的危險,頻繁在俄烏衝突中拱火,美國《新聞週刊》透露,這次美國盯上的,是同樣關係美國未來命運的兩種關鍵資源——鈦礦和稀土礦。

沒錯,隨著西方對於是否還要大力支持烏克蘭的爭議日益顯現時,白宮終於有人說了實話:烏克蘭儲量豐富的鈦礦和稀土礦,是美國繼續介入俄烏 ...
咪咁冇知啦,只要有貿易有咩係買唔到呀,俄被禁運呀一樣賣到石油賺外匯

歐盟點解唔去遣責老美搞屎棍?

引用:
原帖由 longlong7 於 2023-2-3 15:03 發表
根本就係想3戰開始 債務重組
應該唔會有機會債務重組,美國財閥會帶走幾百年來嘅財富各自回鄉發展,美國債務留比美洲原住民及黑奴後人。

點只咁簡單

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]