• 瀏覽: 29,358
  • 回覆: 95
  • 追帖: 2
+2
個個都話cut 如果今年尾有條數 香港區用戶數 咁樣就真係笑 
算啦 香港人講就兇狠 身體最誠實 

我講嘅野似唔似bno移民數字呀 

每10分鐘加3分鐘廣告囉

引用:
原帖由 Versailles 於 2023-2-2 14:39 發表

你睇野太表面啦 做生意 尤其跨國業務唔係你所睇得咁表面
就算我以下講嘅野都可能係佢地眼中都只係話我睇野太表面
事實上係唔會減少 用戶增加就真
假設某一個帳 1主3副
要玩ip 認證下 主個位基本上會繼續用落去 踢走左個3個副 就算全數唔玩 
N記都係打個和
只要呢個3個副有其中一個願意開新帳去貨金 佢已經有一個增加用戶
其實N記已經有條大數係度 佢地絕對輕易地睇得到 亦都紀錄到  ...
簡單說 ..

做有錢人生意就夠賺 ..

窮人生意 . 唔做都冇捐失 ..

引用:
原帖由 Versailles 於 2023-2-2 14:50 發表
我有10股NLFX 平均買入價210蚊左右
昨日收市報361.99 
帳面我已經賺左11824港紙 計每個月80蚊月費 
我已經可以用賺左嘅錢去睇netflex147個月 (12年3個月) 
我想如果你蝕左1萬蚊,咁係咪唔睇Netflix 10年就當和返條數?   買Tesla 輸錢,係咪當自己買左部Tesla,不過架車未到。

引用:
原帖由 呀單 於 2023-2-2 15:28 發表

我想如果你蝕左1萬蚊,咁係咪唔睇Netflix 10年就當和返條數?   買Tesla 輸錢,係咪當自己買左部Tesla,不過架車未到。
哦 投資唔係盲目 唔睇晒(亦唔會)成份財報 都要留意下公司新聞
我買落去原因都係睇到nlfx估值低 己經跌到殘廢 而且管理層有措施有信心去增加客戶 好彩畀我扑中 咁樣咪對沖到月費
tesla 不了 ElonMusk 太古靈精怪 不務正業 行業競爭日大 時常出口術 不值得繼續投資 利申 18股臭蟹貨TSLA

引用:
原帖由 豬仔會爬樹 於 2023-2-2 09:52 發表
睇片網Netflix一個帳戶幾個人分享向來甚為划算,然而公司為提高收入,去年率先在中南美試行非同住用戶若分享帳戶,須額外繳費的計劃,如今計劃終於殺到埋身。

英國《每日郵報》報道,Netflix在發給股東的信件中,宣布最快會於3月底禁止用戶分享密碼,不同住用戶共用戶口,須支付「paid sharing」費用,金額未

...
不看天下戲

引用:
原帖由 bestsinger2 於 2023-2-2 10:56 發表
而家邪國好多軟件要不停驗證,攞你私隱............
Netflix 所播嘅內容充滿血腥、暴力、濫交、同性戀,唔排除係有陰謀同政治任務㗎!

香港都有幾套賣座電影去洗人腦,故弄玄虛去令人懷疑香港嘅司法制度啦! 好多人分唔開現實同睇戲㗎!

引用:
原帖由 Versailles 於 2023-2-2 15:38 發表

哦 投資唔係盲目 唔睇晒(亦唔會)成份財報 都要留意下公司新聞
我買落去原因都係睇到nlfx估值低 己經跌到殘廢 而且管理層有措施有信心去增加客戶 好彩畀我扑中 咁樣咪對沖到月費
tesla 不了 ElonMusk 太古靈精怪 不務正業 行業競爭日大 時常出口術 不值得繼續投資 利申 18股臭蟹貨TSLA
Ching 搞下笑姐,不過美股波幅咁大,小注怡情算啦

客少左就一定少架,不過應該吾好走好多,冇得share, 好多客仍會留返Acct 自己睇,都係幾甘蚊個月姐,其實Netflix 真係幾好睇,CCTVB等執啦

引用:
原帖由 呀單 於 2023-2-2 15:50 發表

Ching 搞下笑姐,不過美股波幅咁大,小注怡情算啦
師兄有心
唔會嘅 我投資著重大企 行業龍頭 ETF
唔會買meme股
大公司股價跌左都可以慢慢坐得返上黎

又好少睇, 既然咁麻煩, 順便cut 左佢

咁難諗都比Netflix諗到﹒﹒﹒。  

引用:
原帖由 豬仔會爬樹 於 2023-2-2 09:52 發表
睇片網Netflix一個帳戶幾個人分享向來甚為划算,然而公司為提高收入,去年率先在中南美試行非同住用戶若分享帳戶,須額外繳費的計劃,如今計劃終於殺到埋身。

英國《每日郵報》報道,Netflix在發給股東的信件中,宣布最快會於3月底禁止用戶分享密碼,不同住用戶共用戶口,須支付「paid sharing」費用,金額未

...
笑死,西方國家又借d椅追蹤用家地址了,曱甴樂於提供

Netflix 其實都冇咩野睇,Disney 又係,之前有WFH 就話睇下,而家放假打下機,出家食下飯都冇乜時間剩lu.

引用:
原帖由 bestsinger2 於 2023-2-2 10:56 發表
而家邪國好多軟件要不停驗證,攞你私隱............
都係偉大祖國好,乜都唔登記已經冇私隱,高鐵飛都買唔到,使乜好似外國咁麻煩

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]