• 瀏覽: 29,356
  • 回覆: 95
  • 追帖: 2
+2
引用:
原帖由 banjo. 於 2023-2-2 11:14 發表

基本上冇邊個網站,係唔收集個人資料。
呢D未傻仔又柒全世界D軟件都攞個人資料,驚未唔好用互聯綱

正常都唔俾共用

引用:
原帖由 banjo. 於 2023-2-2 11:14 發表

基本上冇邊個網站,係唔收集個人資料。
呢D人唔識扮代表,一個字柒

引用:
原帖由 siuhung 於 2023-2-2 10:52 發表
NF 算唔算係 斬腳趾避沙蟲 呀?玩呢招,會唔會流失好多人呢?
你睇野太表面啦 做生意 尤其跨國業務唔係你所睇得咁表面
就算我以下講嘅野都可能係佢地眼中都只係話我睇野太表面
事實上係唔會減少 用戶增加就真
假設某一個帳 1主3副
要玩ip 認證下 主個位基本上會繼續用落去 踢走左個3個副 就算全數唔玩 
N記都係打個和
只要呢個3個副有其中一個願意開新帳去貨金 佢已經有一個增加用戶
其實N記已經有條大數係度 佢地絕對輕易地睇得到 亦都紀錄到 每一個副帳每日 每星期 每月 幾點鐘會上線 用幾多時間上線 睇左幾多套戲或劇
根本一切盡在N記掌握之中
再講一個經濟發達社會入面 十蚊美金 真係只係一個微不足道小數目 完全唔會影響生活 絕大多數人唔會介意 每月十蚊美金

一間市值1600億美金跨國企業 係唔會死錯人 搞啲野出黎整蠱自己

公道啲講,一定好多人 cut, 佢哋依家就係要試下條底線去到邊,呢方面其實佢哋已經用 A I 大數據計算過,依家係實際測試

我有10股NLFX 平均買入價210蚊左右
昨日收市報361.99 
帳面我已經賺左11824港紙 計每個月80蚊月費 
我已經可以用賺左嘅錢去睇netflex147個月 (12年3個月) 

唔七用咁麻煩。

引用:
原帖由 6seven 於 2023-2-2 13:21 發表

唔係未試過, Xbox one 就係例子. 
後期要硬取消.
good sample

引用:
原帖由 pure3000 於 2023-2-2 14:49 發表
公道啲講,一定好多人 cut, 佢哋依家就係要試下條底線去到邊,呢方面其實佢哋已經用 A I 大數據計算過,依家係實際測試
我都好有信心 舊有用戶流失比新增用戶少
尤其睇到佢自從上年暑假話要玩低月費睇廣告
都仲有用戶增長之後

引用:
原帖由 pure3000 於 2023-2-2 14:49 發表
話時話,我無論點都會繼續支持,因為自從有網飛後,呢幾年韓劇好睇好多,因為網飛肯花錢,不單肯花錢,仲有資源同技術支持其他韓國電視台發展韓劇,佢唔係好似 CCTV C 咁濕9, 玩一台獨大,而係做大整個行業,為己為人,所以我一直好支持網飛,就係咁解

引用:
原帖由 Versailles 於 2023-2-2 14:50 發表
我有10股NLFX 平均買入價210蚊左右
昨日收市報361.99 
帳面我已經賺左11824港紙 計每個月80蚊月費 
我已經可以用賺左嘅錢去睇netflex147個月 (12年3個月) 

咁我已經係premium subscription, 咁係唔係冇影響? 

引用:
原帖由 pure3000 於 2023-2-2 14:56 發表

話時話,我無論點都會繼續支持,因為自從有網飛後,呢幾年韓劇好睇好多,因為網飛肯花錢,不單肯花錢,仲有資源同技術支持其他韓國電視台發展韓劇,佢唔係好似 CCTV C 咁濕9, 玩一台獨大,而係做大整個行業,為己為人,所以我一直好支持網飛,就係咁解
當然一般普羅大眾係以錢行先,唔會好似我咁諗得咁深入,無辦法,好多人冇時間同精神去睇其他野,唯有我自己身先士卒

香港人 男又好女又好 
根本全部都係港女臭西式性格 呢樣嫌貴 咁樣又嫌麻煩 
最好樣樣野都老免 倒貼更好 再兼送上門遞到口唇邊
早幾年WHATSAPP話收一蚊美金年費 都嘈左幾個禮拜先收口
dls 嘥氣 

引用:
原帖由 siuhung 於 2023-2-2 10:52 發表
NF 算唔算係 斬腳趾避沙蟲 呀?玩呢招,會唔會流失好多人呢?
依家Netflix走下波, 應該會。
但又要睇下佢所謂既「paid sharing」實際收幾多.
以香港為例, 如果佢多一個share戶口收多20蚊.
咁其實又好小錢

但佢最錯就係做壞左個頭.
比如youtube, spotify個D, 佢話比月費幾人用, 就唔會限你.
但Netflix原意應該係一家人, 但依家要加上去, 就難D囉.

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]