• 瀏覽: 29,657
  • 回覆: 107
+4
聲稱投資可獲高額回報的懷疑騙徒,近日在社交平台發放謊稱世界首富馬斯克已在香港啟動金融投資平台的帖子,惟其引誘投資或詐騙的手法是如何,...

之前香討咪成日見呢d消息? 原來係騙案

新聞來源連結:
https://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/2402653/即時-港聞-郭富城失去了一切-騙局有新版本-騙徒虛構馬斯克與習近平握手照

香討都成日有呢類banner引人按啦

地球有咁多蠢人, FB明知係假都照登, 完美老千局.

引用:
原帖由 banjo. 於 2023-2-2 09:00 發表
google容許呢d廣告起一般網頁出現仲大責任

引用:
原帖由 banjo. 於 2023-2-2 09:00 發表
係飛屎簿自己搞出來,佢有數據,知道邊啲係蠢才,容易受騙。

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2023-2-2 09:06 發表

佢地有錢收,理得你真假?

引用:
原帖由 YouKnowWho 於 2023-2-2 09:10 發表

佢地有錢收,理得你真假?
咁咪應該有法律責任囉, 收錢出假就即係同謀

引用:

Google唔使講啦, 真頭係老千嘅好拍檔, 唔係振英都唔使親自郁手.

引用:
原帖由 banjo. 於 2023-2-2 09:11 發表

Google唔使講啦, 真頭係老千嘅好拍檔, 唔係振英都唔使親自郁手.
FB果d係私人訊息又好難完全禁絕

引用:

用firefox..再加 adguard....
最係chome...

引用:
原帖由 YouKnowWho 於 2023-2-2 09:09 發表

係飛屎簿自己搞出來,佢有數據,知道邊啲係蠢才,容易受騙。
FB係好多騙子搵食地方, 睇東張就知, 好多人賴嘢都有玩FB.

引用:
原帖由 banjo. 於 2023-2-2 09:15 發表

FB係好多騙子搵食地方, 睇東張就知, 好多人賴嘢都有玩FB.
whatsapp同其他呢類社交平台都好多

鄉土經常有欺詐廣告彈出

老千局...

有頭有面的人從來不會公開教人賺錢大法, 更不會包人每天可賺取$10000起。

信的人智商有問題

主題標籤 #習近平
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]