• 瀏覽: 42,236
  • 回覆: 290
+13
引用:
原帖由 9big 於 2023-2-1 19:25 發表
英國國民(海外)簽證(BNO Visa)供港人移居的計劃2021年1月31日推出,至昨日(31日)已兩周年。英國內政部在社交媒體發文,指計劃兩年間已助144,

連主人都讚 BN ...
gd dog gd dog

係就唔會有人自殺。。。。。lo

引用:
原帖由 kklkenny 於 2023-2-1 19:28 發表
@hfceddie 嘻嘻哈哈
未收夠籌呃9咗你入局先揸乾揸淨6年後就去送盧旺達
咩都有可能,可能香港變盧旺達,邊個知

引用:
原帖由 samsampigpig 於 2023-2-1 21:25 發表

農曆年前後, 走咗一年左右嘅朋友, 差唔多一半 (2X人) 已經回流搵工搵樓.
佢哋原本係香港叫做中層, 結果都係決定回流香港搵食.
基本上都係唔想燒乾所有錢, 所以趁仲有錢就回流.
面對現實或追尋夢想, 二揀一啫!
反而有啲係香港兩公婆搵開三四萬嘅, 仲可以係個邊捱得住.
你d朋友差d喎,移民計定數,冇可能咁快就唔夠錢
我d朋友一個都冇回流,個個好地地有朋友有工開

"I feel particularly proud when I hear the stories and witness the incredible contributions Hong Kongers are already making to our local communities and to our economy, from working for our NHS, to volunteering to help those fleeing Afghanistan and Ukraine, to teaching at our schools, to working in the private sector, using all their entrepreneurial talents to power our economy forwards.   Many Hong Kongers have said living in Britain is like coming home.  And we are so honoured to have so many brilliant people choosing to make our great nation  their home.    I look forward to welcoming more eligible Hong Kongers over the next few years.

Robert Jenrick --- United Kingdom Minister for Immigration"
=================================================================

人哋係咁講嘅。 香港01啲翻譯真係好麻麻。  

我地都好鼓勵D曱甴去英國,期望馬上起行,放心去勿念!

2年得14萬人去咋,香港每年死都5萬幾人

唉, 講到出口, 唔系幫香港人, 系要香港人幫佢哋

引用:
原帖由 hahawin@ 於 2023-2-1 23:37 發表
唉, 講到出口, 唔系幫香港人, 系要香港人幫佢哋
你啲理解角度都幾特別。
14萬人幫成7000萬人口國家? 
我哋有貢獻唔等如 需要我哋幫。

引用:
英國國民(海外)簽證(BNO Visa)供港人移居的計劃2021年1月31日推出,至昨日(31日)已兩周年。英國內政部在社交媒體發文,指計劃兩年間已助144,

港人進貢非凡

引用:

港人加碼消費
推動英國經濟

我國應該宣佈擁有BNO即放棄中國國籍

引用:
原帖由 茹萊神掌 於 2023-2-1 23:41 發表

港人加碼消費
推動英國經濟
我就嚟買屋,略盡綿力咁啦!

引用:
原帖由 茹萊神掌 於 2023-2-1 23:41 發表

港人加碼消費