• 瀏覽: 42,245
  • 回覆: 290
+13
引用:
原帖由 9big 於 2023-2-1 19:25 發表
英國國民(海外)簽證(BNO Visa)供港人移居的計劃2021年1月31日推出,至昨日(31日)已兩周年。英國內政部在社交媒體發文,指計劃兩年間已助144,

連主人都讚 BN ...
谷客~

引用:
原帖由 kklkenny 於 2023-2-1 19:28 發表
@hfceddie 嘻嘻哈哈
未收夠籌呃9咗你入局先揸乾揸淨6年後就去送盧旺達
農曆年前後, 走咗一年左右嘅朋友, 差唔多一半 (2X人) 已經回流搵工搵樓.
佢哋原本係香港叫做中層, 結果都係決定回流香港搵食.
基本上都係唔想燒乾所有錢, 所以趁仲有錢就回流.
面對現實或追尋夢想, 二揀一啫!
反而有啲係香港兩公婆搵開三四萬嘅, 仲可以係個邊捱得住.

引用:
原帖由 為香港人鼓掌 於 2023-2-1 21:24 發表

谷客~
引有啲錢個班過去燒錢.
無乜錢嘅就過去填補勞動力.
五年後批唔批....  
無嘅...市場需要勞動力嘅, 應該都會有批人可以留下嘅.

引用:
原帖由 kklkenny 於 2023-2-1 19:28 發表
@hfceddie 嘻嘻哈哈
未收夠籌呃9咗你入局先揸乾揸淨6年後就去送盧旺達
我扡老友
@hfceddie有盤生意係賣 bloody 饅頭架佢就梗係唔洗去盧旺達'

應該多謝佢大讚, 可以幫口叫班傻BNOer快啲去 😉

引用:
原帖由 samsampigpig 於 2023-2-1 21:27 發表

引有啲錢個班過去燒錢.
無乜錢嘅就過去填補勞動力.
五年後批唔批....  
無嘅...市場需要勞動力嘅, 應該都會有批人可以留下嘅.

這是 HFC Eddy Wong 一貫作風啊!

引用:
原帖由 為香港人鼓掌 於 2023-2-1 21:32 發表

6年BNOers已經被榨乾曬喎變咗乾屍
入唔到籍淨係俾佢哋繼續居留繼續榨咪乾屍都會化灰

引用:
英國國民(海外)簽證(BNO Visa)供港人移居的計劃2021年1月31日推出,至昨日(31日)已兩周年。英國內政部在社交媒體發文,指計劃兩年間已助144,

班人聽到之後,繼續留英國唔會返黎香港
太好啦

廉價勞工大量供應

去幫鬼佬填氹,做賺價勞工,交重稅

成班弱智任人魚肉當然貢獻非凡!!!啦!!!

引用:

其實關你乜事?你唔抵得?定係得閒得濟?

200幻曱甴快去吾好留港奶共

英國保守黨反動政權全力支持移民😂

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]