• 瀏覽: 1,410
  • 回覆: 20
+2
美國媒體報導稱,俄羅斯的對外貿易額重新回到烏俄戰爭開始前的水平,對許多國家來說,減少與俄羅斯聯邦的貿易關係原來是很困難的,此外,報告指出俄羅斯經濟出乎意料的具有韌性,引起外界質疑西方制裁的有效性。據《

《紐時》這篇報導會令某些人好失望🤣

新聞來源連結:
https://www.chinatimes.com/realtimenews/20230201003651-260408?ctrack=mo_world_headl_p03?ctrack=pc_world_headl_p01

中國喺背後幫咗唔少手.

美國佬都 "貢獻"唔少啦, 不過佢地好精, 搵D媒做中間人.

中國全盤接收曬西狗放棄對俄貿易的盤口, 中國GDP往後又要坐火箭猛升了...真係多謝西狗的美意!!!

引用:
原帖由 阿乜水 於 2023-2-1 19:05 發表
美國佬都 "貢獻"唔少啦, 不過佢地好精, 搵D媒做中間人.
無錯!大家根本叫下口號🤣

睇清楚俄國係為人類去納粹化而打既抗暴之戰,梗係多人支持
唔知烏軍燈神 @hfceddie ching 點睇?

最重要話比世人聽,冇美元一樣可以,為大家去美元化打強心針,今次老尾捉蟲

制裁?人家唔識反制咩,呢個世界唔係只得北約國家㗎,咁易畀你嘅所謂制裁得逞,你玩鳩晒啦不如

其實係制裁歐洲先啱,睇吓英國GDP😂🤣😂🤣🤷‍♂️

債違紅利:今個冬天歐盟唔係白捱畀俄的。

紐時……我唔係寫「北約」。

引用:
原帖由 freemind1 於 2023-2-1 19:40 發表
最重要話比世人聽,冇美元一樣可以,為大家去美元化打強心針,今次老尾捉蟲
師兄,入去發表一下

https://m.discuss.com.hk/index.php?action=thread&tid=30973679

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2023-2-1 19:38 發表
睇清楚俄國係為人類去納粹化而打既抗暴之戰,梗係多人支持
唔知烏軍燈神 @hfceddie ching 點睇?
師兄,佢先封我,我又封返佢,好公平!

歐美國家成日話中國背後支持俄羅斯. 實際上最幫到俄羅斯既係印度. 印度不斷向俄羅斯買原油, 然後不斷煉油後轉賣比歐美國家. 而明知此事既歐美國家唔出聲照買呢啲油產品. 以佢地既講法, 實際上歐美國家就係經濟支援俄羅斯打烏克蘭!

引用:
原帖由 banjo. 於 2023-2-1 18:52 發表
中國喺背後幫咗唔少手.
例如貨車

引用:
原帖由 amx_011 於 2023-2-1 20:22 發表
歐美國家成日話中國背後支持俄羅斯. 實際上最幫到俄羅斯既係印度. 印度不斷向俄羅斯買原油, 然後不斷煉油後轉賣比歐美國家. 而明知此事既歐美國家唔出聲照買呢啲油產品. 以佢地既講法, 實際上歐美國家就係經濟支援俄羅斯打烏克蘭!
係!新聞內容有提到連G7成員都只是少少減一下

主題標籤 #俄羅斯
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]