• 瀏覽: 4,068
  • 回覆: 25
網上情緣騙案又得手!一名51歲姓張女子,2021年9月在Instagram上認識一名男子,對方自稱是在波蘭的韓國籍工程師,雙方談得投契

真是西痕,可以被呃近千粒。

新聞來源連結:
https://std.stheadline.com/realtime/article/1902435/即時-港聞-網絡情緣│IG識-韓籍工程師-自稱患肺癌急需器官移植-51歲富婆10個月內被騙964萬醫藥費

引用:
原帖由 johnwong9394 於 2023-2-1 17:00 發表
網上情緣騙案又得手!一名51歲姓張女子,2021年9月在Instagram上認識一名男子,對方自稱是在波蘭的韓國籍工程師,雙方談得投契

...
真係要轉行

醫癌症??   佢「男友」一定係荷苞肝硬化啦, 多得條囡D錢, 醫好咗  

難為查案的阿蛇⋯要忍住

點解蠢人會有咁多$,真係唔公平

去街市買兩條矮瓜,加支ky 都唔駛9百幾萬

睇韓劇韓國美女帥哥又真係好多絕症既
所以韓籍+癌症,可信

又是工程師, 一聽到呢果職業真是引到班港女3果洞都濕哂, 再聽到是芬蘭返工, 開始氾濫, 之後聽到是韓人唔是鬼, 可能有點失望, 但韓仔大多靚仔, 原本開始乾三個洞又再次氾濫

因為我唔是港女, 我真是好想知工程師是咩職業里? 點解咁多港女一聽到呢果名就濕哂?一我之前公司, 條條大陸,台灣小朋友, 都話自己是工程師, 但佢地果果都是修理下電腦, 寫下簡單程式或是地盤量下地, 睇下圖, 勁小小, 就劃下則

引用:
原帖由 touya08 於 2023-2-1 17:07 發表
醫癌症??   佢「男友」一定係荷苞肝硬化啦, 多得條囡D錢, 醫好咗  
應該醫死咗,所以失去聯絡

引用:
原帖由 fiogermi 於 2023-2-1 17:14 發表
去街市買兩條矮瓜,加支ky 都唔駛9百幾萬
隊到西都穿都用唔晒9百萬

呢排好似多咗好多呢類型嘅騙案咁嘅
究竟個人有幾空虛寂寞冷先會咁樣被人呃法?
同埋重點係...點解咁閪蠢都有咁多錢嗰下至令人費解

洗黑錢feel

引用:
原帖由 大寶二寶 於 2023-2-1 17:10 發表
點解蠢人會有咁多$,真係唔公平
人傻錢多

引用:
原帖由 johnwong9394 於 2023-2-1 17:00 發表

...
都唔知有無見過這位工程師的真身

引用:
原帖由 Hermas.妹妹 於 2023-2-1 17:09 發表
難為查案的阿蛇⋯要忍住
阿Sir是專業的,一定會忍住唔笑這個女事主      蠢。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]