• 瀏覽: 5,002
  • 回覆: 23
+3

海景單位,租金又平,必定會大受歡迎。

新聞來源連結:

https://std.stheadline.com/realt ... 建青年宿舍-設獨立廁所-部分單位擁海景

幾好, 青年唔使成日嘈, 冇地方做愛.

今屆政府嘅政策, 完全係傾向低端人口, 曱甴客, 怕佢地生活得唔開心, 唔高興, 又驚呢班曱甴買唔到樓, 冇地方住, 即刻同佢地安排。講真, 曱甴仔, 買唔到樓, 可以同屋企人住, 以前個個都係咁, 點解曱甴仔一定要搬出嚟, 有自己嘅曱甴竇? 最慘今屆政府, 怕晒呢班人 , 對佢地招呼到加零一, 政府呢頭話財赤, 果頭就亂咁使呢的公帑, 咁有乜辦法唔財赤?

說好香港故事的準備之一?

改建公屋 

可轉型做簡約公屋或難民營。

住貨櫃屋好豬服

咁多人無屋住,應該起多d簡約公屋比佢地住啦!

做青舍 好過做病倉⋯接收疫N的所有設施

引用:
原帖由 Hermas.妹妹 於 2023-2-1 13:05 發表
做青舍 好過做病倉⋯接收疫N的所有設施
滷味生物實驗室仲有好多其他類型病毒,啟德未來亦可能重複拎出嚟做方倉。

公營炮房

青年旅舍係幾好嘅, 如果可以加啲旅客嘅旅社, 可以畀啲遊輪旅客或者一部分其他旅客, 尤其是係坐郵輪嘅旅行, 如果可以喺郵輪停泊香港一兩日短途落地去呢啲旅舍休息, 又可以留港消費, 可以同遊輪公司傾, 有興趣亭香港落地住旅社嘅可以透過郵輪公司 代為 買飛( 又或者一個package), 舊方便夠就腳 , 方便 上船落船 之後上返還繼續旅程 ,咁都係一個買點嚟呀

另外青年旅舍如果搞得好呢又生氣, 都唔會影響形象嘅,

局長EE,我不想努力了

但我不是青年人,點算?係咪自殺再投胎?

引用:
原帖由 我是一名咖啡師 於 2023-2-1 19:01 發表

其實有冇諗過會影響香港形象
遊客一落船就見到堆難民營
呢個第一印象真係不得了
咁樣?

附件

272792288_917418005617892_6997009493179470356_n-1242x880-1.jpg(135.42 KB)

Fence_1.jpg(218.84 KB)

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]