• 瀏覽: 11,639
  • 回覆: 74
【本報訊】中港在1月初起恢復通關,惟以往最多人使用的羅湖口岸至今未開放。網上流傳一份羅湖商業城的物業管理公司於上月中給業主和商戶發出的通告,內容稱有準確消息指羅湖口岸將於2月初重開,形容是「振奮人心的喜事」。商戶對內媒表示,現在生意難做,物業管理方為留住商戶,早前將管理費減半,又對商戶免收租金。

當然係振奮人心, 高尚港人又可以去羅湖商業城買翻版LV, GUCCI, 內地人就落嚟名店買正貨, 高尚港人買完翻版, 就落嚟返反去自己間公屋, 呢個就係之前某的高尚港人嘅寫照。😆😆😆

新聞來源連結:
https://orientaldaily.on.cc/content/要聞港聞/odn-20230201-0201_00176_022/羅湖商業城傳2月重開--通告:振奮人心

羅湖商業城裡面大部份都係騙子,冇乜好人

轉型做良心小店
可能仲有得救

C9至愛.

樓上個幾位師兄又係啱啱放監?

賣翻版貨的商場,開吾開都無乜所謂,食肆同揼骨嘅開返就得啦

引用:
原帖由 摸胸呻吟妖上身 於 2023-2-1 06:53 發表
羅湖商業城裡面大部份都係騙子,冇乜好人
以前通常只飲茶

引用:
原帖由 ep905 於 2023-2-1 08:53 發表
賣翻版貨的商場,開吾開都無乜所謂,食肆同揼骨嘅開返就得啦
最緊要提供"大保健"服務 ...

引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2023-2-1 06:25 發表
【本報訊】中港在1月初起恢復通關,惟以往最多人使用的羅湖口岸至今未開放。網上流傳一份羅湖商業城的物業管理公司於上月中給業主和商戶發出的通告,內容稱有準確消息指羅湖口岸將於2月初重開,形容是「振奮人心的喜事」。商戶對內媒表示,現在生意難做,物業管理方為留住商戶,早前將管理費減半,又對商戶免收租金。

當然係振奮人心, 高尚港人又可以去羅湖商業城買翻版LV, GUCCI, 內地人就落嚟名店買正貨, 高 ...
係你自己嘅寫照
唔好屈其他人

引用:
原帖由 joeyeung90 於 2023-2-1 09:32 發表

係你自己嘅寫照
唔好屈其他人
我冇上內地好耐囉, 不過, 呢個真係事實, 高尚港人上去買翻版, 內地人落嚟買正版, 都好嘅, 刺激二地經濟, 各有各搵錢, OK嘅。

振奮人心?
深圳咁多商業城,香港人又咁貪新鮮,又點會只去羅湖咁笨呢?
唔知 豬meme 代言果間牙科醫院仲係唔係羅湖呢?係就或者仲有d機囉!

引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2023-2-1 06:25 發表

當然係振奮人心, 高尚港人又可以去羅湖商業城買翻版LV, GUCCI, 內地人就落嚟名店買正貨, 高 ...
師兄,未封關前好多港人已轉移去福田南山d大型商場了

網購更方便!
飲食消費居多.
不知會否再有燒味賣?

主題標籤 #中國通關
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]