• 瀏覽: 16,893
  • 回覆: 120
+4
美國德州(Texas)共和黨參議員提出2項計劃禁止中國、俄羅斯、朝鮮和伊朗公民購買當地房地產和農莊的法案後,一班人1月29日到首府奧斯汀(Austin,

種族歧視又一鐵証
華人係全球最富有一族,唔賣比華人即係唔駛賣

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/即時國際/862171/美國德州擬禁中俄朝伊朗公民買樓-當地華人發起反種族主義示威

引用:
原帖由 T2. 於 2023-1-31 20:53 發表
美國德州(Texas)共和黨參議員提出2項計劃禁止中國、俄羅斯、朝鮮和伊朗公民購買當地房地產和農莊的法案後,一班人1月29日到首府奧斯汀(Austin,

被禁的都是進步國家,是人類命運共同體的最核心

所謂人權法治、民主自由、普世價值.....種種豪言壯語,只建立於四個字之上——利用價值。

當你對政權有利用價值時,可以賦予你人權自中;但當你再無利用價值時,所有人權自由都可以收回。

引用:
原帖由 三級警司 於 2023-1-31 20:56 發表

正義聯盟

去得都係反中親美,抵死啦。

說好的民主自由國家

引用:
原帖由 ichthys2 於 2023-1-31 20:59 發表
所謂人權法治、民主自由、普世價值.....種種豪言壯語,只建立於四個字之上——利用價值。

當你對政權有利用價值時,可以賦予你人權自中;但當你再無利用價值時,所有人權自由都可以收回。
DKLM ,人權自由係老尾擁有咩

引用:
原帖由 三級警司 於 2023-1-31 20:56 發表

全部都係食人血饅頭的傢伙
係人民選班仆街出來
殺最多人的 就係民主選出來的 
係人民授權的
但最終都要找數

老美咁搞法,隨時暴動~~中國又可以買花生睇戲了~~

第一日知美國係種族歧視國家?

美國德州擬禁中俄朝伊朗公民買樓?
已經係當地的公民,要買樓就一早就買咗樓啦,未係當地的公民,唔比入境入藉就已經解決,都唔知禁買樓嚟把乜很呢!

引用:
原帖由 siuhung 於 2023-1-31 21:13 發表
美國德州擬禁中俄朝伊朗公民買樓?
已經係當地的公民,要買樓就一早就買咗樓啦,未係當地的公民,唔比入境入藉就已經解決,都唔知禁買樓嚟把乜很呢!
可能係阻止年青人置業?

會吾會禁埋化濃公人士?!!  

中國、俄羅斯、朝鮮和伊朗公民購買當地房地產和農莊.
美國人自己買返?

呢d賊匪國買左都可似充公你
都係留番d奶西狗自己圍爐啦

主題標籤 #俄羅斯
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]