• 瀏覽: 25,587
  • 回覆: 224
+5
戰事再持續,烏總遲早問老美提供核彈,加快結束戰事。

引用:
原帖由 arsenal2046 於 2023-1-31 15:22 發表

coordination吾係批準咁解
而係溝通, 合作
波蘭要與北約溝通, 合作送F16過去烏克蘭
吾係要北約批準

大陸無得學英文咩
點解你D英文咁羊架
你識英文就仲仆街, 因為你唔係自我催眠. 就係做文宣欺騙無知大眾. 

國會山報話:“take decisions in close coordination” with Western allies, 
要響同西方盟友緊密協調下做出決定. 
個決定係要響西方盟友緊密協調下.
如果西方盟友唔給予緊密協調呢?個決定又會點?冇講.
西方盟友既態度?拜登話唔比!

再來BBC:Poland has indicated that it would be prepared to supply fighter jets in co-ordination with Nato.
波蘭表明要在NATO既協調下準備提供戰機. 如果NATO唔協調呢?波蘭會比?冇講. 
再一次, 拜登已經講左唔比F-16烏克蘭. 美國係NATO既大佬. 冇佢點頭, 北約唔會"協調"
你不如搵一編非烏克蘭報導, 話波蘭就算冇北約/西方盟友支援都會比烏克蘭F-16既報導來睇下啦.

引用:
原帖由 arsenal2046 於 2023-1-31 18:31 發表

Coordinate 吾係批准
要協商係正常
因為需要北約訓練烏克蘭飛行官
咁北約唔合作唔幫手. 波蘭都會送F-16去烏克蘭?除左烏克蘭自己既報導外, 有邊編報導話波蘭一意孤行, 有冇北約協商都會送F-16去烏克蘭?

引用:
原帖由 ARTHUR53 於 2023-1-31 18:24 發表

因為美國怕烏鼠一個唔覺意,,將 F16 賣左俾其它對家。
到時美國就真係一身蟻囉。
唔駛怕,係一定會 😁

拜登拒絕提供F16戰機?
記得呢,之前咪搵波蘭笨柒,叫波蘭提供前蘇制的米格戰機比私機哥,話可以用F16同波蘭換,於是波蘭話會送過去德國的北約基地,等北約交付比私機哥嘅,之後好似不了了之囉!

假猶太有哂前科去炸人橋同平民
歐美班友唔驚你亂用佢啲武器咩
打代理人戰爭最緊要吊住你條命 
然後舞高弄低資源糧食賺一水

F16要買的,所謂提供炮彈也要俾錢的,+息可後結 。。。。。贈品是"頭盔"堅送的!

提示: 違規內容已被屏蔽
美國、德國都拒絕向烏克蘭提供F-16戰機,但網上新聞稱暫時僅有波蘭願意向烏克蘭提供F-16戰機,而法國、荷蘭等歐洲國家則尚未明確表態。

引用:
原帖由 馬英十 於 2023-1-31 18:46 發表

撒克遜人在餚老火湯,烏雞煲大鵝,斯拉夫民族內鬨,煮豆燃豆箕也!
真慘痛!!!
所以中國人不打中國人
所以中國人不打中國人?

引用:
原帖由 剎華 於 2023-1-31 13:15 發表
援烏=倒錢落海~~~
援烏,好似係倒錢落軍火商個袋喎。

引用:
原帖由 tam_n 於 2023-1-31 21:00 發表

援烏,好似係倒錢落軍火商個袋喎。
軍火商真係好搵,呢個真~

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]