• 瀏覽: 27,313
  • 回覆: 159
+4
引用:
原帖由 隔夜忠心的馬 於 2023-1-31 09:40 發表
現在就應取消口罩令,內地亦無必須帶口罩的規定。
要不要問下老弱意見
比不比我地除口罩先
我地多菌

拭目以待

引用:
原帖由 再來荷蘭橙 於 2023-1-31 11:16 發表

年新回鄉 . 目測 . 街上大約一半人有戴口罩 ..

食店內 . 店員全部有戴 .

商場內 . 大部份人 ( 指入面開工個班人 ) 都有戴 . 客戴唔戴又係一半一半左右 ..
要睇下邊度...有D地方好多人無帶

自駕遊,惠州,惠城,河源,英德,衣加玩到肇慶,目測街上戴口罩嘅市民,非常,非常少。(前晚肇慶下細雪了)

引用:
原帖由 317248118 於 2023-1-31 11:11 發表

大陸同澳門,係街完全唔洗戴,無人會理你。香港而家係一刀切逼你,防防下廢炎,變左防流感

真係可笑!
可能過左冬季,夏天又防沙塵,到左秋天再考慮。

引用:
原帖由 skwongskwong 於 2023-1-31 12:04 發表
如果而家取消口罩令我相信即刻爆上每日20000都似...
取消囗罩令唔係禁止帶囗罩,帶唔帶係個人決定何須要管?大6澳門冇迫人帶罩,現在大爆了嗎?
仲有,上年爆到上五六萬,有冇囗罩令?

如果不是特首有意,咁老猿提出是否搞分化?

引用:
原帖由 多元輕快的南瓜 於 2023-1-31 10:29 發表
班旅客見到你班友仔出街日日都要強制帶口罩都嚇親調頭走
現在情況
剛剛復常
點解不先想下自己班老弱頂不頂我地病菌
先問老弱

有國家又叫番人帶番口罩

何必急於免口罩
有幾多遊客先
得幾個

引用:
原帖由 豬仔會爬樹 於 2023-1-31 10:22 發表
行政長官李家超今早出席行政會議前見記者,表明不同意成立獨立調查委員會,以檢討政府在 3 年抗疫工作當中的表現,並指新一屆政府上任 7 個月以來,已經開展不同「優化工作」應對疫情。李家超又說,會等到冬季流感高峰期過後,才會考慮是否取消口罩令。

行政長官李家超今早出席行政會議前見記者,表明不同意成立獨立調查委員會,以檢討政府在 3 年抗疫工作當中的表現,並指新一屆政府上任 7 個月以來,已經開展不同 ...
可能係講緊今年冬季,即係要戴多一年。

停工停學停市禁足同全民檢測未?日日死幾廿個當冇事發生 

引用:
原帖由 317248118 於 2023-1-31 11:00 發表

係深圳除左搭地鐵,完全無戴過,唔會好似香港咁又罰錢又拉又鎖咁
最重要係唔戴口罩下,根本就無發生大量人口因為廢炎死亡的情況,證明呢d擾民的措施係多餘
中國以前捉人除口罩仲嚴格香港
司機坐自己車內除口罩食飯一樣要罰
中國現在完全放棄防疫
無罩正常

香港口罩令好流下
有甚麼人會捉你
除下帶下無人理你

口中冇罩心中有罩快啲練埋金中罩

防下傷風感冒都好

我一聽到班小姐先生話,成立毒辣委員會,調查疫情,又話唔追究大帝。。我真是真是聽到,第一時間大笑說,都痴撚線,如果做毒辣委員會,咁2019年8婆事件,又查咗乜嘢出來?。。又係唔係揾監警會來查疫情?真是唔好笑大人地個口啦!真是又畀我估中,李生唔會做呀!

最遲2023下半年

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]