• 瀏覽: 6,011
  • 回覆: 30
【本報訊】港府早前宣布,自昨日起撤銷向新冠確診者發出隔離令的安排。因應新措施,社會福利署昨日公布,將由2月14日起停止接受「向本地確診2019冠狀病毒病患者發放一筆過恩恤現金津貼」計劃的申請,而2月13日或之前遞交的申請不受影響。

-早停咗去疫情高峰期唔會攞到要入醫院先有!

新聞來源連結:
https://orientaldaily.on.cc/content/要聞港聞/odn-20230131-0131_00176_043/確診5000元恩恤津貼--2‧14停止申請

原來中咗招入公立醫院有5000蚊攞, 怪唔之得公院會爆棚

原來中招有錢架?
我啱啱中招好返,24號中架
報咗政府
係咪可申請?
一陣打去社署問下先

住醫院全數自己比錢呀
急症室一樣自己比

林鄭D蘇州屎!
果然好打得!

引用:
原帖由 touya08 於 2023-1-31 08:22 發表
明明無事,死都要逼入醫院住,上年咁多人在醫院外露宿,原來有原因。。。

引用:
原帖由 秋天野性的駱駝 於 2023-1-31 15:18 發表

明明無事,死都要逼入醫院住,上年咁多人在醫院外露宿,原來有原因。。。
上屆政府成日好心做壞事

引用:
原帖由 s336990 於 2023-1-31 08:45 發表
原來中招有錢架?
我啱啱中招好返,24號中架
報咗政府
係咪可申請?
一陣打去社署問下先
要無薪病假收入減少先有資格申請

引用:
原帖由 touya08 於 2023-1-31 08:22 發表
望下資格先啦,吾系甘易申請架

引用:
原帖由 吳儼晉 於 2023-1-31 08:59 發表
雖然有公佈過但好鬼鼠
剩係掛住打機睇垃圾節目梗係吾知啦,日日有人被呃錢咪繼續有人中招,蠢既人下下喂到落口先識食

唔知有呢啲福利 

引用:
原帖由 吳儼晉 於 2023-1-31 16:42 發表

我睇你個為人都幾偏激
對於蠢人同懶人我從不客氣

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]