• 瀏覽: 35,947
  • 回覆: 217
  • 追帖: 1
+8
新型冠狀病毒感染(COVID-19,前稱新型冠狀病毒肺炎)繼續在全球範圍傳播,除迄今最具傳染性的Omicron亞型變異株XBB.1.5外,Omicron新變種CH.1.1已

香港始終逃不了病毒變種危機
大家帶口罩少聚會吧!

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/即時國際/861876/ch-1-1懶人包-omicron新變種-雙頭犬-傳染力或更強可致重症

一除消隔離令就出現地獄雙頭犬...........

美國大學定係美軍生化實驗室, 又有新惡毒產品推出害人???

引用:
原帖由 cwilson1 於 2023-1-30 22:08 發表
輝瑞要賣藥,所以不斷人為促進變種喎

引用:
原帖由 Henrywu18 於 2023-1-30 22:02 發表
新型冠狀病毒感染(COVID-19,前稱新型冠狀病毒肺炎)繼續在全球範圍傳播,除迄今最具傳染性的Omicron亞型變異株XBB.1.5外,Omicron新變種CH.1.1已

大家帶口罩少聚會吧!<<<
咁有冇得唔出街?留家工作?開倒車?
駛唔駛清零被封關?永久

咁即係同以前有乜分別, 病徵有甚麼分別, 只是代表的數字變了, 咁即係乜分別?

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2023-1-30 22:14 發表

輝瑞要賣藥,所以不斷人為促進變種喎
中文字幕

https://haokan.hao123.com/v?vid= ... Ba849QavJaQXPxzQA"}

引用:
原帖由 cwilson1 於 2023-1-30 22:08 發表
所以一定要繼續封城,今日
次可能睇中中國開放,美軍而做出嚟新病毒,大家小心,唔好出街,唔好堂食,一定保護好自己

引用:
原帖由 平等的水杯 於 2023-1-30 22:27 發表

次可能睇中中國開放,美軍而做出嚟新病毒,大家小心,唔好出街,唔好堂食,一定保護好自己
咪同條咸魚一樣,咁做人仲有乜意義

引用:
原帖由 平等的水杯 於 2023-1-30 22:27 發表

係我既世界都無存在過疫情, 所以都當廢文看. 害怕的人繼續害怕, 也阻不到香港的快樂指數再繼續上升.

引用:
原帖由 Coke_duo 於 2023-1-30 22:16 發表

大家帶口罩少聚會吧!<<<
咁有冇得唔出街?留家工作?開倒車?
駛唔駛清零被封關?永久
帶口罩少聚會叫開倒車?🤣

引用:
原帖由 湯米 於 2023-1-30 22:29 發表

咪同條咸魚一樣,咁做人仲有乜意義
起碼有得做人,唔保護好自己,人都無得你做

引用:
原帖由 jetdone 於 2023-1-30 22:29 發表

係我既世界都無存在過疫情, 所以都當廢文看. 害怕的人繼續害怕, 也阻不到香港的快樂指數再繼續上升.
咁可怕病毒你都視若無睹,你一定係收咗美國錢,仲叫大家大大啖吸毒

引用:
原帖由 Henrywu18 於 2023-1-30 22:30 發表

帶口罩少聚會叫開倒車?🤣
係。而家講緊盡快復常旅客量和取消口罩令。而且限聚令乜心出行都無埋。
如果而家又黎限乜限乜,留家唔好或少出街、唔好或少聚會,同幾年前做既野都無分別…而且成效……
我係支持戴口罩的。

引用:
原帖由 平等的水杯 於 2023-1-30 22:33 發表

咁可怕病毒你都視若無睹,你一定係收咗美國錢,仲叫大家大大啖吸毒
都唔知用變種來嚇人是吸毒, 還是叫人不用擔心所謂變種是吸毒, 最多係客觀角度咪五十五十囉.

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]