• 瀏覽: 4,138
  • 回覆: 23
  • 追帖: 1
+3
英國通脹問題嚴重,不僅低收家戶受苦,連上班一族也陷入困境。綜合外媒報道,越來越多全職工作的人士因薪金不足以應付生活開支,也要到食物銀行求助.........

四百多年前,中國明朝崇禎帝碰上大饑荒,引發李自成、張獻忠造反。二百多年前,法國路易十六世碰上大饑荒,引起法國大革命。現在英國景況雖然暫未發展到當時中國或法國淒慘,但倘若情況惡化,或會歷史重演。

新聞來源連結:
https://www.dotdotnews.com/a/202301/30/AP63d759aee4b0adad9d7c7762.html

買多啲廉價牛油、牛奶當飯食囉,BNOer 話好平喎

乜英國人咁大貪

BNOer 話一萬個放心~我地有~盧旺達 做後盾~果邊物價平~

引用:
原帖由 ichthys2 於 2023-1-30 20:30 發表
英國通脹問題嚴重,不僅低收家戶受苦,連上班一族也陷入困境。綜合外媒報道,越來越多全職工作的人士因薪金不足以應付生活開支,也要到食物銀行求助.........

四百多 ...
英國應有「辛亥革命」甚至是「十月革命」

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2023-1-30 20:31 發表
買多啲廉價牛油、牛奶當飯食囉,BNOer 話好平喎
三四十年前教小朋友珍惜糧食以埃賽俄比亞為例子,今日改為英國。

呢D先係高尚, 上班係為興趣,唔係為食飯 

英國護士,人工真係太低。

聞說英國人常常出入銀行,原來是真的😬😁🤭🤭

傻陰毛學人玩脫毆,
派軍隊炸斷德國2條油氣。
毆洲只會越嚟越憎恨陰毛怪。
食狗糧拉。

咪玩啦,英國大把錢,可以援助烏克蘭,食物樣樣平,牛扒牛油平到嘔,eddie又要出手屌柒假新聞

乜蠅國生活咁奸難架咩🤣😂🤣😂香港監犯手joke都笑尻你🤣😂🤣😂🤷‍♂️

英國通脹Go Go Go

引用:
原帖由 eliskw 於 2023-1-30 21:06 發表
英國護士,人工真係太低。
但有聞煮喎,聞煮係無價的

洗唔洗送D月餅過去英國, 等英國人民佢地反清復明呢

鍵盤翻頁
左右