• 瀏覽: 39,211
  • 回覆: 303
老尾要贏大選,要經過武力考驗的。
佢地搵緊題目。

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2023-1-30 18:43 發表

唉!大陸呢幾年賣美債會令美國打大陸?

唔好引我笑啦!

大陸買美債時,利率係處於低水平,
即係美債價高時買入,
而家利率處於高水平,即係美債價低,
大陸就賣美債,

簡單啲講,大陸係高買低賣,蝕賣美債…..
美國多謝都黎唔切啦!
重打?!
曱甴智將真係吾係扮

引用:
原帖由 banjo. 於 2023-1-30 18:36 發表

以共產黨嘅智慧, 一定沽哂啲美債, 才收美狗皮.
以共產黨同習大智慧應該都係堅決反對當交差算

美國非常有侵略性,強盜國家

尾賊60年代的破爛船居然來南海,
小心被中國漁船撞沉。

055可以過去夏威夷啦

引用:
原帖由 T2. 於 2023-1-30 18:33 發表
中國智庫南海戰略態勢感知計劃周一(1月30日)在社交網稱,美國海軍尼米玆號航空母艦打擊群的屬艦德凱特號驅逐艦,於當日上午

美共債務爆炸,好想同大6打仗, ...
美國一定唔會入中國國境啦,根本就同我老友 Eddie 一樣只係得把口。

引用:
原帖由 T2. 於 2023-1-30 18:33 發表
中國智庫南海戰略態勢感知計劃周一(1月30日)在社交網稱,美國海軍尼米玆號航空母艦打擊群的屬艦德凱特號驅逐艦,於當日上午

美共債務爆炸,好想同大6打仗, ...
中國同日笨揸住嘅相對老美自己發嘅只是好少數目,如果佢咁做只會死得更快。

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2023-1-30 19:14 發表
怎樣闖島式航行,如果中國軍艦警告後老美仍然不知進退,真係打起上嚟,蝕底嘅係邊個呢。依家係老美向中國進行挑釁,道理在誰一邊,唔使講啦係嘛,如果靠惡就可以唔使講道理嘅,算乜鳩民主大國呀
問題係。共產黨會唔會真打先。你喺咪講緊嘴炮

中國應該即刻喺嗰度軍事演習

引用:
原帖由 LWCW 於 2023-1-30 19:29 發表

問題係。共產黨會唔會真打先。你喺咪講緊嘴炮
這好大程度視乎美艦嘅取態,中國軍艦就算唔開第一槍,但揾幾艘艦圍住你,碰下你,睇你如何招架囉

要明白嗰度係中國水域,出咗甚麼事,理虧嘅是誰

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2023-1-30 18:43 發表

唉!大陸呢幾年賣美債會令美國打大陸?

唔好引我笑啦!

大陸買美債時,利率係處於低水平,
即係美債價高時買入,
而家利率處於高水平,即係美債價低,
大陸就賣美債,

簡單啲講,大陸係高買低賣,蝕賣美債…..
美國多謝都黎唔切啦!
重打?!
唔駛多謝,高興啲

用幾只過萬噸的海警船撞沉佢

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2023-1-30 19:32 發表

這好大程度視乎美艦嘅取態,中國軍艦就算唔開第一槍,但揾幾艘艦圍住你,碰下你,睇你如何招架囉

要明白嗰度係中國水域,出咗甚麼事,理虧嘅是誰
理虧又點。係唔係會打先。

打7佢啦

入侵領海都唔打仲等幾時

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]