• 瀏覽: 10,839
  • 回覆: 20
不少公務員在2019年都曾參與過暴動, 小則只是人去我去趕下潮流的心態, 煙花過後就返回原位發個假誓萬事大吉, 繼續做又三十六唔做又三十六地穩食俸祿。又或者賣樓, 擁著巨資送去英國重新做人!
香港政府仁慈, 黃公務員又齊心包庇, 可讓曾支援暴動的人自由出入香港, 在立了國安法後, 第一時間暴走英國,  提早退休食政府長糧, 用香港公帑買屋, 用退休金供樓。
現在又可以大搖大擺回來香過農曆年, 沒有受到海關留難, 可算係全球最可惡又最受保障的反民了。

引用:
原帖由 劉婕 於 2023-1-30 11:08 發表
不少公務員在2019年都曾參與過暴動, 小則只是人去我去趕下潮流的心態, 煙花過後就返回原位發個假誓萬事大吉, 繼續做又三十六唔做又三十六地穩食俸祿。又或者賣樓, 擁著巨資送去英國重新做人!
香港政府仁慈, 黃公務員又齊心包庇, 可讓曾支援暴動的人自由出入香港, 在立了國安法後, 第一時間暴走英國,  提早退休食政府長糧, 用香港公帑買屋, 用退休金供樓。
現在又可以大搖大擺回來香過農曆年,  ...
都是阿爺太“縱” 香港這班人。
這班漢奸(指所有黑暴)犯案又如何?拉到的只是少數。
身有屎的去歐美移民,撈唔掂又可以返來,無有怕。

引用:
原帖由 hkc9 於 2023-1-30 14:34 發表

都是阿爺太“縱” 香港這班人。
這班漢奸(指所有黑暴)犯案又如何?拉到的只是少數。
身有屎的去歐美移民,撈唔掂又可以返來,無有怕。
陳四萬唔使著草, 仲可以每月逗十多萬長俸, 真正黑金, 公帑賺上賺

大學校長係公務員, 社福界支薪用公帑, 這兩瓣人不少都黃上腦, 仍在發假誓吃著公帑賺上賺!

有咩辦法搞搞佢?😭

一國兩制,五十年不變,阿爺承諾,不會改變,亦沒有必要改變,香港人自己不珍惜,可以怪誰

引用:
原帖由 劉婕 於 2023-1-31 10:12 發表
大學校長係公務員, 社福界支薪用公帑, 這兩瓣人不少都黃上腦, 仍在發假誓吃著公帑賺上賺!
咪係囉,那個姓斷的所謂校長就應該掃把佢出香港啦!

你味乖乖地返譚仔 你都沒本事考

引用:
原帖由 hk_mask 於 2023-1-31 10:47 發表
有咩辦法搞搞佢?😭
唱好英國, 唱衰香港都趕佢地唔走, 暫時都係冇佢地符

引用:
原帖由 hkc9 於 2023-1-31 18:26 發表

咪係囉,那個姓斷的所謂校長就應該掃把佢出香港啦!
有人話段蝗爺跣走了中大黑暴, 應記一功喎

引用:
原帖由 劉婕 於 2023-2-1 10:26 發表

有人話段蝗爺跣走了中大黑暴, 應記一功喎
記佢個死人頭。
個杏加橙有無死出來向警隊道歉先?

引用:
原帖由 劉婕 於 2023-2-1 10:24 發表

我.....🤬

引用:
原帖由 hkc9 於 2023-2-1 16:20 發表

記佢個死人頭。
個杏加橙有無死出來向警隊道歉先?
好難!

引用:
原帖由 劉婕 於 2023-2-1 10:24 發表

香港咁好揾,用掘頭掃把嘭都唔走啦!

引用:
原帖由 zhangduan 於 2023-2-2 11:56 發表

香港咁好揾,用掘頭掃把嘭都唔走啦!
派完錢又派機票, 走左都仆返來

主題標籤 #海關
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]