• 瀏覽: 14,217
  • 回覆: 78
+5
英國早前宣布,向烏克蘭提供挑戰者2主戰坦克。英媒上周五(27日)報道,英國陸軍正在研究緊急計劃,一旦坦克在烏克蘭戰場受損

最好被俄佬執返幾架M1A2, 豹2 同挑戰者2
俄佬就未必抄得到但大陸就肯定可拎到晒d技術
不過呢d幾十年前嘅科技都無乜大用!  
反而佢地軍用通訊系統畀人攞到就麻煩得多

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/intnews/20230129/bkn-20230129160054680-0129_00992_001.html

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2023-1-30 10:11 發表
英國早前宣布,向烏克蘭提供挑戰者2主戰坦克。英媒上周五(27日)報道,英國陸軍正在研究緊急計劃,一旦坦克在烏克蘭戰場受損

最好被俄佬執返幾架M1A2,  ...
中俄夥伴..俄國俘虜坦克..
中俄共同研究..好快可以獲取核心技術和破解方法..
到時西方坦克等同活靶...

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 30-1-2023 10:11 發表

拆晒D通訊野就得,車身同機身唔係咩高技術,比人汁左破解左通訊基制就GG

引用:

今時今日嘅坦克,都唔係主流打仗武器

好on 9講法
打仗就喺敵對決生死
怕技術外漏
甘點用嚟打仗

引用:
原帖由 义電機 於 2023-1-30 10:34 發表
好on 9講法
打仗就喺敵對決生死
怕技術外漏
甘點用嚟打仗
所謂先進武器只會對付落後無技術抄唔到嘅國家

特朗譜公開的1個鐘頭攪掂⋯係指1粒飛彈打到戲棚的需要時間 穿煲很久了
目標就係德

又要俾又要驚

包括炸成廢鐵的

英國佬真故惑  叫人衝 自己鬆  

英國佬帶頭提供坦克 而家有人跟就 頭也不回 馬上鬆 

引用:
原帖由 chargeurs 於 2023-1-30 10:48 發表
包括炸成廢鐵的
modren warfare 冇制空權 坦克只係廢鐵  俄佬空中見一架炸一架  見一雙炸一雙

引用:

唔好推進咁前線呀!打爛咗都可以快速回收呀!

又要畀人用,又要錫身?咁畀人用為乜呢?

有能力將受損坦克拉回 即係戰況仲係對抗相持階段
而且英國提個咁建議 提果個係咪白痴
呢個計劃真係落實執行
前線就要浪費一部分人力同資源去做準備
而且打仗無可能無損傷 邊個決定損傷到幾大就要拉走
本來可以打贏 都因為呢個白痴計劃而打輸

又要威,又要帶頭盔

廿幾年前嘅技術

主題標籤 #烏克蘭
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]