• 瀏覽: 49,676
  • 回覆: 370
+3
日日跑馬,六合彩,天天公海船,增加收入。

冇晒錢啦!

支持今年派兩萬

唔派味唔派。留返國內,日本消費都唔會益返你香港。睇下商家佬冇錢搵會唔會同你買地

經濟唔好唔派糖,你話D人會同你繼續消費定儲起舊錢。走了個林鄭,還有這個廢人存在政府。。

引用:
原帖由 碌碌無限 於 2023-1-30 11:28 發表
綜援年年出雙糧,公屋免租,係咪曲線批評現有制度不善,兩餐不繼,民不聊生?又,嘅然學生減少,通街大學養暴徒,係咪要認真減縮教育開支,由得買學位嘅繼續用市價買,沒學生嘅學校就合拼同縮班?不停打刧努力工作嘅一羣係咪有建設性?點樣風光無限?
整合大專院校, 咳資助筆直;香港唔需要太多大學生!!

引用:
原帖由 isaacmadtk 於 2023-1-30 10:47 發表
綜援咪再俾雙糧、三糧
依家綜援完全違反原意  
原本係等人唔會餓死,   
搞搞下變咗要食得飽,  
依家直情要飽夾滯添~

派錢啦!!7頭波。唔派比市民,咪又係比你地班膠官亂咁fing晒去比啲大財團。

引用:
原帖由 珍寶G 於 2023-1-30 11:36 發表
經濟唔好唔派糖,你話D人會同你繼續消費定儲起舊錢。走了個林鄭,還有這個廢人存在政府。。
經濟有周期性上/落, 由得佢自然調節, 政府唔需要刻意干預既~

引用:
原帖由 bumbum_ca 於 2023-1-30 10:41 發表

雖然錢邊個唔想要,但你也言之有理
要安全第一,就有得必有失架啦

節流好啊,先減政府官員公務員薪水同福利

引用:
原帖由 man78912 於 2023-1-30 11:09 發表
大概未來都係財赤,又派錢,又基建,點埋尾!
發債;以債養債~

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2023-1-30 11:41 發表

經濟有周期性上/落, 由得佢自然調節, 政府唔需要刻意干預既~
正常社會就係

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2023-1-30 11:37 發表

整合大專院校, 咳資助筆直;香港唔需要太多大學生!!
全街大學生, 搞到公司無法用學歷搵人~結果又一大堆其他專業認證出現~

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]