• 瀏覽: 18,773
  • 回覆: 83
+7
作為英方喉舌的英國廣播公司(BBC),造假醜聞往績史不絕書,涉及新疆及新冠疫情的報道近年更是火力全開,極力抹黑中國,單是

BBC臭名遠播 屢造謠自食惡!
淪為歐美政府嘅喉舌,唔單止顛倒黑白!

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20230130/bkn-20230130031537902-0130_00822_001.html

自由市場經濟應該一早唾棄呢類傳媒架啵,麥他們仲有市場咩?

呢啲又唔報!

做得大陰蒂割隻走狗, 又點會在乎操守.

引用:
原帖由 剎華 於 2023-1-30 06:32 發表
就係因為有市場, 所以呢啲假傳媒先愈做愈壞.

第一, 有人喺後面科水, 好過你click 幾多萬次. 
第二, 好多人, 就係鐘意睇呢啲吸睛嘢. 夠官能刺激.  係咪真相, 唔會用腦去諗.

引用:
原帖由 飛鷹_ 於 2023-1-30 07:23 發表

就係因為有市場, 所以呢啲假傳媒先愈做愈壞.

第一, 有人喺後面科水, 好過你click 幾多萬次. 
第二, 好多人, 就係鐘意睇呢啲吸睛嘢. 夠官能刺激.  係咪真相, 唔會用腦去諗.
唔怪得就連垃圾食物都照食,愚民只知生活,而不知何謂生活?

引用:
原帖由 剎華 於 2023-1-30 06:32 發表
如果冇市場就唔會仍然存在啦

窮L英狗的BB絲窮L到找新聞都沒經費,
要靠作新聞來向美狗收錢!

引用:
原帖由 kenny1032 於 2023-1-30 07:28 發表

如果冇市場就唔會仍然存在啦
愚民只需要娛樂,不想知真相。井蛙蛙,我有我井中開派地,你有你外面玩政治。

香討唔睇東方 ,話佢屎忽鬼

引用:
原帖由 剎華 於 2023-1-30 07:28 發表

唔怪得就連垃圾食物都照食,愚民只知生活,而不知何謂生活?
不能完全怪愚民. 
因為垃圾食物和垃圾新聞, 都是因應人啲生理和本能而做出來.  要大眾市民去戒除呢啲垃圾, 同叫吸毒嘅人戒毒一樣. 佢都知吸毒唔好, 但佢自己都控制唔到自己.
所以, 一要從教育開始.  二要管制, 罰則要相對.  好似以前, 蘋果好多假新聞上到法庭要判罰. 但係罰款遠遠少過佢嘅收益. 咁唔係阻嚇, 係鼓勵.

炒冷飯,仲要是沒有實証。

黃人曱甴仲信,吹脹

西方傳媒機器,想滅絕新疆工人崗位,

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]