• 瀏覽: 18,875
  • 回覆: 83
+7
首相不停換,皇室醜聞百出,國家前途早就消失。

香港有幾多社會失敗者,自己都未養得掂,但走去管世間事,自稱英雄自我確認自己存在價值

引用:
原帖由 qekkk 於 2023-1-30 06:13 發表
作為英方喉舌的英國廣播公司(BBC),造假醜聞往績史不絕書,涉及新疆及新冠疫情的報道近年更是火力全開,極力抹黑中國,單是

BBC臭名遠播 屢造謠自食惡!
淪 ...
曱甴唔信,因無腦

引用:
原帖由 qekkk 於 2023-1-30 06:13 發表
作為英方喉舌的英國廣播公司(BBC),造假醜聞往績史不絕書,涉及新疆及新冠疫情的報道近年更是火力全開,極力抹黑中國,單是

淪 ...
擺明收政府order做野

引用:
原帖由 飛鷹_ 於 2023-1-30 07:45 發表

不能完全怪愚民. 
因為垃圾食物和垃圾新聞, 都是因應人啲生理和本能而做出來.  要大眾市民去戒除呢啲垃圾, 同叫吸毒嘅人戒毒一樣. 佢都知吸毒唔好, 但佢自己都控制唔到自己.
所以, 一要從教育開始.  二要管制, 罰則要相對.  好似以前, 蘋果好多假新聞上到法庭要判罰. 但係罰款遠遠少過佢嘅收益. 咁唔係阻嚇, 係鼓勵.
教育的確重要,但是不是在學校學的知識就足夠?學校教的有沒有錯?學生要懂得分析,獨立思考,少年人最容易受朋輩影響,所以應該多加關注他們。

差極都好過老美大陰帝國喇

西人一直作嘢去老屈別國,只係佢地掌握及控制全球資訊去迫人洗腦。

引用:

淪 ...
老實講,oncc 都是一擔擔,所有媒體都是得啖笑,大學新聞系其實可以取消。

小朋友時候會以為BBC 是持平的媒體,
現在就知道班友自以為是,兼要埋堆,單一聲音及偏頗。
看過就算,也不用太認真。

引用:
原帖由 Jackishere 於 2023-1-30 07:51 發表
黃人曱甴仲信,吹脹
黃人曱甴去太子拜空氣都咁虔誠
有咩野係冇可能

就係點解我成日話民主係邪教,只要研究下相信民主嘅人同佢哋嘅行徑就知。

打英犬,莫再吠,滾!

引用:

淪 ...
大陰腳真係江河日下只會抹黑報導垃9圾

引用:

淪 ...
英美一向都係以假新聞作為政治手段架啦

BxC   同毒果🍎X報   冇分別 一九樣  黃💩曱甴成日睇 腦已壞能咗  🥱

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]