• 瀏覽: 32,506
  • 回覆: 15
  • 追帖: 1
+28
引用:
原帖由 錦衣夜行 於 2023-1-29 20:30 發表
網上流傳一段影片,內容是一名自稱為美國輝瑞藥廠(Pfizer)研發部主管的男子表示,輝瑞考慮自行研發新冠病毒(SARS-CoV-2)變異病毒株,他還將疫

網傳Youtube刪有關片段
另外,網傳有人嘗試尋找有關男子姓名,但係Google好似唔多比人search到結果
令人諗起Google話刪唔到假國歌事件

引用:
原帖由 錦衣夜行 於 2023-1-29 20:30 發表
網上流傳一段影片,內容是一名自稱為美國輝瑞藥廠(Pfizer)研發部主管的男子表示,輝瑞考慮自行研發新冠病毒(SARS-CoV-2)變異病毒株,他還將疫

而家重有該男子事後情緒失控片段
https://www.youtube.com/watch?v=u5n7RRKgDog

引用:
原帖由 鑊鑊甘 於 2023-1-29 21:05 發表

https://video.h5.weibo.cn/1034:4862811290140736/4862815427363645

呢段

其實唔止考慮
直頭係已經做緊變種病毒
twitter原片仍在
不過你呢段放上黎都一樣 

引用:
原帖由 freemind1 於 2023-1-29 22:03 發表

報咗啦,01馬上幫主子否認,政府真係要查01妓者及編輯有冇收黑金
美國人自己都唔信輝瑞公司
不過黑記及殖人就主動幫手洗地
費用全免

引用:
原帖由 seriouslyhansom 於 2023-1-30 01:02 發表

會啦!我見件事國外同中國大陸討論到爆曬,但香港未見有所謂主流媒體報導😒,就引述大陸新聞網站嘅消息,點知被香討回收左個貼😵
我今朝都係見內地人討論先知
香港有人成日話內地封閉
點知外國人火熱討論呢條片,然後內地人都討論緊
香港傳媒仍然隻字不提,全世界只有香港人唔知
究竟香港係咪只得黑記

香港傳媒,對於抺黑內地防疫,第一時間報,唔理真假
而家對住美國公司,就話唔知真假唔報?
市民又唔洗有知情權?

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2023-1-30 14:26 發表

中共自己都講外國大把假新聞。

只係標準唔同,大陸奉行:
對大陸不利/外國有利 = 假新聞
對大陸有利/對外國不利 = 真新聞。

Pfizer拒絕Paxlovid係大陸減價,咁快就有呢搶單嘢發脾生…
呢單料係美國極右團體Project Veritas既消息 
比你講到爆呢單野既極右又係中共同路人 
全世界得返你唔係中共同路人啦

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2023-1-30 14:44 發表

我唔知點解,愈來愈覺得而家啲人,文革思維係愈來愈勁,
覺得極右翼就一定同左翼的共產黨為敵。
亦覺得極右翼亦一定會幫右翼。

完全妄顧事實。

其實極左翼、極右翼….係可以完全因為利益而做野無底線,
完全可以為利益而合作。
亦可以視任何人為敵人。

歷史上,最經典例子就係希特拉(極右)同史太林(極左),
佢哋係二戰前合謀瓜分波蘭及吞併波羅的海三小國。

再講文革時期,行極左翼路線(算係啦!),
...
你肯定無睇過原片
原片條黑人順便屈埋中國,話佢認為"武漢都係咁造毒"
即係你話內地叫美國極右造片出黎,然後屈返中國自己

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2023-1-30 14:44 發表

我唔知點解,愈來愈覺得而家啲人,文革思維係愈來愈勁,
覺得極右翼就一定同左翼的共產黨為敵。
亦覺得極右翼亦一定會幫右翼。

完全妄顧事實。

其實極左翼、極右翼….係可以完全因為利益而做野無底線,
完全可以為利益而合作。
亦可以視任何人為敵人。

歷史上,最經典例子就係希特拉(極右)同史太林(極左),
佢哋係二戰前合謀瓜分波蘭及吞併波羅的海三小國。

再講文革時期,行極左翼路線(算係啦!),
...
另外我一早知呢個機構唔係好野 
係你今日先知,然後貼出黎
不過好奇怪,你地又成日貼法輪大法D垃圾新聞,又覺得無問題

美國成日新彊新彊咁尻叫,幫美國傳下呢D唔知真假既新聞,都係禮尚往來
然後Google又成日話AI算法,阻唔到結果會出乜,今次呢件事現曬形

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2023-1-30 15:32 發表

恕坦白,你早知有問題,就唔會話我:
「……講到爆呢單野既極右又係中共同路人 
全世界得返你唔係中共同路人啦⋯⋯」…..

你會fact check,就唔會講我:
「不過好奇怪,你地又成日貼法輪大法D垃圾新聞,又覺得無問題…..」

我係香土咁耐,開過的post,記得唔多過5個,
過去幾年,記得更加係一個都無……

成日貼?!…..
"你地",你唔貼,但你既同路人最中意
另外,其實你都好出名下,唔洗fact check都知

再另外,我早知有問題,係指個組織有問題
但唔係個組織背後跟中國有關
而係個組織跟右翼有關,及可信度不足
你既邏輯依然咁亂

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2023-1-30 15:39 發表

小弟係呢度從來獨來獨往……「你哋」?!「同路人」?!

畀少少客觀證據好唔好?

文革時期,都要畀張兩個人握手嘅相出黎,
先話人「勾結」,
你幾時進步到,你話係就係?
你話無咪無囉
自己最中意睇D乜野新聞,支持邊D人
你自己心照

我就敢認支持祖國,支持中華民族復興既

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2023-1-30 15:51 發表

文革時期,個個紅衛兵都話佢忠於革命、忠於乜乜乜…..

中國百年屈辱,其中一個主要理由就係「獨裁政府腐敗」..

家下食左人哋幾餐飽飯,就完全忘記歷史教訓,
支持一個獨裁政府……
真係為國家、為民族……?
知啦知啦,得返文革可以講
繼續講你既文革啦下

引用:
原帖由 Kai_Fong 於 2023-1-30 19:08 發表

所以咪話世界上係冇絕對嘅言論自由同新聞自由, 差別在於由邊一個操控。

內地由官方操控言論新聞, 呢點無須多講; 但係西方國家表面上睇嚟好自由, 但係一講中班大粒佬嘅要害, 就會受到嚟自資本勢力操控嘅媒體(包括傳統同網絡)所封殺同迫害, 輝瑞單嘢就係現眼報。
西方簡直精彩,一邊話自由一邊刪曬D野既,封鎖言論
然後另一邊黑記出大量假新聞,抹黑其他唔同意見/敵對勢力
黑白兩道佢玩曬

引用:
原帖由 開心大少奶老公 於 2023-1-30 20:19 發表

民族主義高漲有問題,你真係未見過老美同泡菜國既人民幾咁民族主義高漲

你未見過老美人打中國人,
泡菜國人唔俾中國歌星愛國咩?
無錯
中國政府必要時甚麼阻止民族情緒過份高漲
例如早幾年有D時期反日情緒高漲,政府反而阻止民眾過激行為
不過有班人又係當睇唔到,然後重倒返轉頭話共產黨搞民粹果下先至好笑

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]