• 瀏覽: 3,903
  • 回覆: 20
東九龍居民委員會今日( 28日 )中午到政府總部請願,表達黃大仙居民對2023年財政預算案的意見。委員會建議繼續派消費券、提高公共交...

俾得呢次兒童醫療券之後,下次可能係養寵物醫療券,外傭醫療券,沒完沒了

新聞來源連結:
https://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/2401802/即時-港聞-預算案-東九龍居民委員會請願促繼續派消費券-設兒童醫療券計畫

冇扶起民生點交稅~真正為香港建設的人打倒媒體和平台上的一大堆海上幫的自肥偽人~
疫情始末~看清楚這班人的真面目

應該增設少年、青年、壯年、中年醫療券!

派消費券原意係振興經濟,唔係扶貧

引用:
原帖由 boss.tseung 於 2023-1-29 12:58 發表
東九龍居民委員會今日( 28日 )中午到政府總部請願,表達黃大仙居民對2023年財政預算案的意見。委員會建議繼續派消費券、提高公共交...

...
我只要求同議員看齊,每年80日有薪假期。

搲福利怪又出嚟

引用:
原帖由 睇天做人 於 2023-1-29 15:34 發表
搲福利怪又出嚟
狂打汁 搞疫設施配套 一年收入過6200億 估計幾年已經過2萬億
以為冇人明?天真!

好似議員話,將政府錢派曬佢,兩年後我都唔係議員關人鬼事。

引用:
原帖由 海灣捉高峰 於 2023-1-29 13:16 發表
main point

引用:
原帖由 海灣捉高峰 於 2023-1-29 13:16 發表
香港人見$.$就發光係唔會理依D。🤣😂🤣😂🤷‍♂️

東九龍居民委員會請願促繼續派消費券 設兒童醫療券計畫

仲想要乜??

在民生紓困方面,委員會要求政府提高公共交通補貼計畫金額上限至500元,並將門檻降低,改為恒常措施、設立兒童醫療券計畫、延長電費補貼計劃一年、擴大過渡性房屋計畫至30000個單位、為在職夫婦增設特別免稅額、凍結政府收費調整,以及適度寬免住宅物業差餉及地租等。

獅子開大口

引用:
好多香港人話派現金好過派消費券喎

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2023-1-29 16:56 發表
東九龍居民委員會請願促繼續派消費券 設兒童醫療券計畫

仲想要乜??
唔係好高要求,只係想日日佛跳牆,月月去一次日本,年年出48月綜援雙糧。

都無講話要好似你+x咁多錢呀🤣😂

引用:
原帖由 Hermas.妹妹 於 2023-1-29 15:37 發表

狂打汁 搞疫設施配套 一年收入過6200億 估計幾年已經過2萬億
以為冇人明?天真!
有咩直講

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]