• 瀏覽: 6,058
  • 回覆: 13
據報道,澤連斯基當天在接受英國天空新聞採訪時再次強調,烏克蘭需要盡快收到新武器。當記者問他是否認為「艾布拉姆斯」坦克8月才能運到太晚了的問題時,澤連斯基給出了肯定的答案,他簡短地回答道,「太晚了。」

澤連斯基再次強調,烏克蘭需要大量坦克,大概需要「300到500輛坦克」才能發動反攻。「這與政治無關,而是關於戰場上的具體結果。」澤連斯基說道.........

全文︰https://www.wenweipo.com/a/202301/28/AP63d48ac2e4b053580de3022b.html

澤連斯基稱︰「大反攻需要約三百至五百部坦克」,但美國暫時只答應提供三十一部。我看情況已經暗示所謂「烏克蘭大反攻」難以實行,甚至相當大可能無疾而終、不了了之。

引用:
原帖由 ichthys2 於 2023-1-29 09:10 發表
據報道,澤連斯基當天在接受英國天空新聞採訪時再次強調,烏克蘭需要盡快收到新武器。當記者問他是否認為「艾布拉姆斯」坦克8月才能運到太晚了的問題時,澤連斯基給出了肯定的答案,他簡短地回答道,「太晚了。」

澤連斯基再次強調,烏克蘭需要大量坦克,大概需要「300到500輛坦克」才能發動反攻。「這與政治無關,而是關於戰場上的具體結果。」澤連斯基說道.........

全文︰https://www.wenweipo.com/a/202301/28/AP63d48ac2e4b053580de3022b.html
都無訓練過,比5000輛坦克比你一樣輸

主要係老尾政府對軍工業嘅現金轉帳嘅藉口!

俄烏戰爭的真實戰況,由以色列情報機構透露

附件

_20230130075527.jpg(584.7 KB)

敗家凳擺明是跣德總理和賊撚屍雞

烏克蘭要徵召16歲青少年入伍當炮灰

敗燈話唔會俾現役坦克烏仔,會造過啲新嘅俾佢,可以預計新造嘅會奄哂啲高性能裝置,以免被俄佬繳獲,司機你慢慢等,咪催!

引用:
原帖由 GATEWAY2010 於 31-1-2023 04:06 PM 發表

老尾會改口十年後先交貨

有現貨都唔比,司機想同敗登玩嘢?

江湖大佬叫啲細嘅同南亞黑幫開片,俾幾把老牛,人地南亞仔已經用緊木倉,呢個大佬點跟得過呀?

引用:
原帖由 GATEWAY2010 於 2023-1-31 16:06 發表

老尾會改口十年後先交貨

有現貨都唔比,司機想同敗登玩嘢?

擺明要拖拖拉拉,然後走數,
美國賣軍火要先收錢,無(限期)交貨,是慣常做法
(括號內容可刪除)

呢度好多呆西黃L瘋貓話已經大反攻奪回一半被佔土地並馬上要收復克里米亞喎

海馬斯彈簧刀台灣先進製程晶片殺到俄軍遍甲不留喎,俄軍要用洗衣機晶片喎

點解而家又要等幾百架坦克先可以大反攻架?

擺明拋磚引玉,局納粹歐坦克上場,到時又話m柒坦克無用送一兩架廢鐵過去了事啦!
黃毛柒國又比人利用啦!

主題標籤 #烏克蘭
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]