• 瀏覽: 5,283
  • 回覆: 28
在幫助居住不適切房屋人士時,亦需顧及他們的尊嚴及識別他們不同的需要。聖雅各福群會總幹事李玉芝今日(28日)於電台節目上表

香港外賣仔自己話:我有樓有車!
連低下層工作人員都咁有錢!
香港人係扮窮呃政府錢啫!
窮鬼住公屋、劏房都可以日日上茶樓開餐咩?
唔好報導假新聞啦!
東方日報都宣傳過:有東方!冇窮人!嘅口號喇!

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20230128/bkn-20230128102113653-0128_00822_001.html

有東方!冇窮人!
係東方日報宣傳口號!
乜東方日報今日話:香港有-百六十五萬窮人㗎?
唔通東方日報自打嘴巴!
改口說:
有東方!冇富人!

條數點計,貧窮中位數幾多?
香港700萬人165萬貧窮? 20幾個巴仙貧窮喎.. 

引用:
原帖由 XEO 於 2023-1-28 21:01 發表
條數點計,貧窮中位數幾多?
香港700萬人165萬貧窮? 20幾個巴仙貧窮喎.. 
其實好多人在大陸有屋有儲蓄!
東方記者學埋毒果記者!
老作新聞,
完全冇做過深入調查!
住劏房、公屋一日兩餐都可以上茶樓搞掂!
佢哋扮窮呃政府福利就真!
如果東方記者跟蹤時常在茶樓用膳的公屋戶!
就知道香港有幾多假窮人!

我都係貧窮

在幫助居住不適切房屋人士時,亦需顧及他們的尊嚴及識別他們不同的需要。

仲要係有尊嚴之下被幫助??

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2023-1-28 21:19 發表
我都係貧窮
你唔好扮喇!
香港有老綜攞!
又可以揾現金工作!
你肯定支持東方日報新口號!
有東方!冇勤人!
香港大把懶人就真!

引用:
原帖由 黑五類2022 於 2023-1-28 21:10 發表

其實好多人在大陸有屋有儲蓄!
東方記者學埋毒果記者!
老作新聞,
完全冇做過深入調查!
住劏房、公屋一日兩餐都可以上茶樓搞掂!
佢哋扮窮呃政府福利就真!
如果東方記者跟蹤時常在茶樓用膳的公屋戶!
就知道香港有幾多假窮人!
大把咬老綜嘅人,去做出現金嘅工作

香港所謂啲窮人得啖笑 識幾個朋友家人無打工成廿幾年 靠大陸兩層收租 香港住公屋加老年生活津貼。

x2

這數字如何得知? 2020年是否還準確?

引用:
原帖由 黑五類2022 於 28-1-2023 20:54 發表
在幫助居住不適切房屋人士時,亦需顧及他們的尊嚴及識別他們不同的需要。聖雅各福群會總幹事李玉芝今日(28日)於電台節目上表

連 ...
香港邊有窮人呀!去公屋停車場睇吓啦!人哋財不可露眼啫,社福界又要靠窮人呢樣野攞funding營運,於是講到似層層咁!

乙扶乙貧?
應該與9會聯綱,抽出咬老綜人士投注戶口。用人面識別系統,抽出用現金買波馬的老綜人士。只准買6仔。
6o歲以下,咬老綜3個月,就要自動停1個月。等他們有恢復工作意識。。。。現在咬老綜似巳成終身制?還比美國優厚。

引用:
原帖由 黑五類2022 於 2023-1-28 21:25 發表

你唔好扮喇!
香港有老綜攞!
又可以揾現金工作!
你肯定支持東方日報新口號!
有東方!冇勤人!
香港大把懶人就真!
我都想唔使做,長期摞綜援,需要符合乜野條件呀?方便介紹一下嘛?感謝感謝

引用:
原帖由 黑五類2022 於 2023-1-28 20:54 發表

連 ...
香港只有懶人,
窮㸃定義?
有食有住,有咁多耳員,社公關心!
香港只有呃綜援,貪得無厭,

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]