• 瀏覽: 7,154
  • 回覆: 23
+2
本地烘焙店「嘉多娜餅屋」近年人氣旺盛,其法式布甸包大受歡迎。不過最近店方就指出,深圳有餅店盜用「嘉多娜餅屋」商標註冊, 並訛稱為深圳分店。

無告你香港店冒牌, 己經係恩賜啦。

新聞來源連結:

https://www.hk01.com/食玩買/860962/嘉多娜餅屋商標於深圳遭盜用-店方發聲明-暫時只有3間香港分店

耶穌說:「一粒麥子不落在地裏死了,仍舊是一粒;若是死了,就結出許多子粒來。」
自我炒作搏宣傳,連廣告費都可以慳番

引用:
原帖由 飛劍龍 於 2023-1-28 20:26 發表
自我炒作搏宣傳,連廣告費都可以慳番
唔好亂話人,大把9賊抄人嘢係真。

大陸抄襲不是新聞

未食過嘉多娜

無註冊商標?

引用:
原帖由 kwanhung 於 2023-1-28 20:16 發表
本地烘焙店「嘉多娜餅屋」近年人氣旺盛,其法式布甸包大受歡迎。不過最近店方就指出,深圳有餅店盜用「嘉多娜餅屋」商標註冊, 並訛稱為深圳分店。

樓主說得很對~

嘉多娜餅店?咩來架?d嘢食唔食得架?

未撚聽過喎,聽個名似抄聖安娜囉
正常定黃?屎黃就恭祝你早日執笠
大陸有啲低端人口乜狗屎垃圾都抄㗎啦,肛燦又扮高大上刷優越感 
樹大有枯枝人多有白痴,14億淨係鄉肛呢個小城都出到7百萬條肛燦啦

4大國技: 偷呃拐騙
原告變被告,睇周星馳D電影大家都略知一二啦

不知所謂,全世界嘅野都係出自我地偉大祖國,擺明係香港呢間係老翻啦

引用:
原帖由 divtssds01 於 2023-1-28 22:20 發表
不能同意更多~

大陸翻版分分鐘告返香港正版,又唔係未試過。

大陸惡人先告狀世界聞名。

引用:
原帖由 divtssds01 於 2023-1-28 22:20 發表
岸鳩

引用:
周星馳啲戲幾多年前呀?
你啱啱放監 

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]