• 瀏覽: 88,342
  • 回覆: 1,172
  • 追帖: 2
+12
引用:
原帖由 eliskw 於 2023-1-28 20:01 發表
咁點解歐盟咁多國家申請去中國既太空站? 
所以我懷疑甘多國家禁晶片事件, 其實所有國家一早已經同中國打晒龍通, 而所謂向外公布只是與中國扯貓尾灑個美國, 大家都知中國一直係以德報怨國家

當初歐盟成立目的喺有自已區內共通貨幣歐元,國與國之間互通免關卡對抗美國霸權,點解攪幾攪變左美國隻狗傷害歐洲自已國家利益去附庸美國政策對付中國咁攪笑?

引用:
原帖由 主天使 於 2023-1-28 20:16 發表

歐洲航天局內部開始叫停同中國航天局合作,話沒錢喔!轉頭就話要同美國合作搞太空站,沒時間同中國合作!話歐洲太空人唔會上中國太空站。呢啲系歐空局局長講㗎。
歐洲原來有太空人?

引用:
原帖由 chiangmaiwolf 於 2023-1-28 20:06 發表
日本是黃種
但政治上靠近西方
一樣要被美國打殘

中國不但是黃種
政治上同西方不同
你覺得美國、西方會如何應付中國?
日本人係地球上最無骨氣的民族。

歐盟低級官員多傀儡。

引用:
原帖由 錦衣夜行 於 2023-1-28 19:41 發表
美國和荷蘭及日本就限制對中國出口一些先進的晶片製造機器達成協議後,歐盟官員稱,歐盟完全同意剝奪中國獲得最先進晶片(也稱晶片)的戰略,「絕對

荷蘭聽到講曬粗口
全個歐洲係得荷蘭關事

支持歐盟, 美國, 日本, 南韓, 荷蘭, 全部都封鎖中國取得最先進晶片技術.

不怕的, 中國越被人封鎖, 越快彎道超車

白皮豬只會打壓

引用:
原帖由 chiangmaiwolf 於 2023-1-28 20:34 發表

一手好牌打到爛
從不是與西方關系
同西方關系轉壞,這是歷史進程必然
因為西方害怕中國堀起
這決不是中國的錯
一手好牌怎樣打爛
我也不好說
Eddie 仔話一定要做西人嘅狗,得閒乃下西人屎忽就有飯食,做咩要堀起?你哋中國人係咪犯賤。

引用:
原帖由 chiangmaiwolf 於 2023-1-28 20:34 發表

一手好牌打到爛
從不是與西方關系
同西方關系轉壞,這是歷史進程必然
因為西方害怕中國堀起
這決不是中國的錯
一手好牌怎樣打爛
我也不好說
你同佢講曬9氣啦,一派胡言

引用:
原帖由 錦衣夜行 於 2023-1-28 19:41 發表
美國和荷蘭及日本就限制對中國出口一些先進的晶片製造機器達成協議後,歐盟官員稱,歐盟完全同意剝奪中國獲得最先進晶片(也稱晶片)的戰略,「絕對

咪係 law, 唔賣比中國,荷蘭食屎咩

引用:
原帖由 阻住地球轉 於 2023-1-28 21:05 發表

其實造飛彈無人會用先進製程
所以美國只係玩尻日韓
美國公司可以照出口
主要係想阻AI開發,因為中國人口基數大,大家用同一套AI學野,中國果邊會勁好多。

引用:
原帖由 eliskw 於 2023-1-28 20:01 發表
咁點解歐盟咁多國家申請去中國既太空站? 
因為咁表示雙重標準行之有放

引用:
原帖由 klfcim 於 2023-1-28 20:57 發表

美國人由於獨領風騷咗70年,從未被挑戰過,如今受到正式挑戰,不習慣、不願意、不忿氣......可以理解,但身為大國,氣度實在不夠,很不好看!
花無百日紅
老美如此小人氣數已八八九九了,玩埋杯葛呢啲小家嘢就差不多了,係時候滅國了!!!

引用:
原帖由 chiangmaiwolf 於 2023-1-28 20:44 發表

根本無關系
這只是遲早問題
中國堀起
西方忍一時,也不忍到二時
原因是西方不能忍受
中國堀起
這根本就與什麼民主什麼威權無關,完全是種族主義,就算崛起的不是中國而是日本、是印度,結果都是一樣。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]