• 瀏覽: 7,117
  • 回覆: 17
如果有一天,我係街比人捉左當兵,咁我會唔會有兵藉,我到死左,我家人有冇得賠

引用:
原帖由 分享者 於 2023-1-28 18:02 發表
如果有一天,我係街比人捉左當兵,咁我會唔會有兵藉,我到死左,我家人有冇得賠
邊度的新聞
有無link?
我比較想知正常會不會當街被人捉去當兵
不過應該好多xg人會自願

美國呢條廢柴, 講就凶狠.

引用:
夠鐘食藥 人哋話如果, 捉都唔捉D廢柴/思覺失調/白卡人士

又想向國會訛詐軍費。

美國成日想打仗,連阿富汗,伊拉克都打唔贏仲想同中國打?好笑😂

引用:
唔會捉你 放心 香港澳門被西方塗毒了近一百年,對西方極大依賴感。軍部唔會做蠢事搵香港澳門人參興軍事行動。因為捉你去當兵=比機會香港澳門人泄露軍事機密行動比美國等西方國家。香港澳門對中國只係利益關係,當出現戰爭時候,過往所有的信任將隨之消失。香港澳門人只看利益 ,嘴講愛國只建基於中國或者中國人所帶來的消費,經濟,配套 ,資源的利益,沒了利益就再沒任何價值。不要怪我直說,我只是看到事物本質而已。

引用:
我到死左,我家人有冇得賠
可能冇. 因為你可能已經冇家人.

引用:
而家正在打緊貿易戰、科技戰、金融戰、太空戰、輿論戰。

引用:
原帖由 心很想 於 2023-1-28 21:53 發表

夠鐘食藥 人哋話如果, 捉都唔捉D廢柴/思覺失調/白卡人士
我想起蘇軍1941年時訓練「炸彈狗狗」,訓練背著炸藥包的狗狗鑽到德軍坦克底

不過計劃很快就放棄,因為狗狗不單止鑽進德軍坦克底,亦會鑽進蘇軍坦克底

引用:
原帖由 明亮的晨星二 於 2023-1-29 11:25 發表

我想起蘇軍1941年時訓練「炸彈狗狗」,訓練背著炸藥包的狗狗鑽到德軍坦克底

不過計劃很快就放棄,因為狗狗不單止鑽進德軍坦克底,亦會鑽進蘇軍坦克底
依家中國用機械狗, 一定不會攪錯.

有美軍話2025年美國戰敗亡國。

真人真事。我有個堂叔小時候,在廣州遇上軍車派糖,他拿糖時被一手扯上車充軍。後隨軍撤退台灣,少小離家老大回及往香港找到我家,說出這歷史。他有退休金但普通軍人的家眷沒有撫恤金,除非是名將張靈甫或邱清泉(清泉崗基地以他命名)。

引用:
原帖由 6674 於 2023-1-29 14:04 發表
真人真事。我有個堂叔小時候,在廣州遇上軍車派糖,他拿糖時被一手扯上車充軍。後隨軍撤退台灣,少小離家老大回及往香港找到我家,說出這歷史。他有退休金但普通軍人的家眷沒有撫恤金,除非是名將張靈甫或邱清泉(清泉崗基地以他命名)。
請不要混淆視聽

請分清國民黨定共產黨

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]