• 瀏覽: 4,124
  • 回覆: 21
騙徒手法層出不窮,一名女子誤信獲網友海外送貓,墮入保險賠償騙局痛失逾6百萬元。周二(24日)一名姓徐(58歲)女子報案,

咁多豬人

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20230128/bkn-20230128110051454-0128_00822_001.html

貪 

真係on拾九,有腦都知係騙局

貓喺愛護動物協會咪有得領養囉,不乏名種貓,可惜又係貪字得個貧

香港人真有錢

唔明呢D人個腦係乜野構造,咁都信

引用:
原帖由 唔岩就要鬧 於 2023-1-28 12:18 發表
唔明呢D人個腦係乜野構造,咁都信
隻貓死左賠117萬比你個網上識既人都已經無稽,好,算你有咁大隻哈乸,咁都係賠117萬,因乜事行政費要比6百萬咁多?用個腦諗下都晤符合邏輯啦,付出大過收入,唔係傻既一定係痴既。

又係,人生自是有白痴,此恨不關蠢與柒。

群咩人就自然得咩嘢~天意 群盜國的幫派自然就成為同一夥罪犯

香港咁L多蠢人, 已經冇賊佬, 會揸刀出去搶.

引用:
原帖由 巴黎簽左個癈人 於 2023-1-28 12:48 發表

隻貓死左賠117萬比你個網上識既人都已經無稽,好,算你有咁大隻哈乸,咁都係賠117萬,因乜事行政費要比6百萬咁多?用個腦諗下都晤符合邏輯啦,付出大過收入,唔係傻既一定係痴既。
條友玩得虛擬貨幣就知佢唔係正常人

引用:
原帖由 唔岩就要鬧 於 2023-1-28 13:09 發表

條友玩得虛擬貨幣就知佢唔係正常人
唔係正常人都咁笨柒比人呃咁多錢?

引用:
原帖由 ifung5 於 2023-1-28 12:51 發表
又係,人生自是有白痴,此恨不關蠢與柒。
文雅少少,可憐之人必有可恨之處

引用:
原帖由 banjo. 於 2023-1-28 12:54 發表
香港咁L多蠢人, 已經冇賊佬, 會揸刀出去搶.
葉繼歡若在世,一定自嘆點解要咁辛苦揸枝AK揾命搏,原來呢個世上咁多蠢人可以呃

引用:
原帖由 明亮的晨星二 於 2023-1-28 13:39 發表

文雅少少,可憐之人必有可恨之處
如果文雅,不如咁講,多貪自古空餘恨,好夢由來最易醒。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]