• 瀏覽: 11,935
  • 回覆: 83
+2
引用:
原帖由 I-HAVE 於 2023-1-28 10:54 發表
反制英國啦....
你有咩建議??

李梓敬被英國認證為真愛國,前途無限.

英國情況急速惡化,香港議員不宜到英交流

英國真心低能,唔係扮。

引用:
原帖由 2013gundam 於 2023-1-28 08:51 發表
英國真係未搞清楚自己個情況
其實自從二戰後,英國只係一個空心老官嚟,國內嘅重要資產企業基本上都賣晒,最簡單英超大部份球隊特別係最賺錢嗰幾隊都已經唔係英國人擁有,最好笑係陶傑仲好意思笑大陸只係公廠嚟,冇自己品牌。戴卓爾夫人嗰期本來都可以同美國平起平坐,但之後個個都甘願做美國隻🐶,國政策基本上睇美國頭,但又好意思笑香港作為一個城市,去睇大陸頭唔得!

英國要維穩吖嘛,比你去指證佢嘅錯誤仲得了嘅?

引用:
原帖由 奇異果博士 於 2023-1-28 12:25 發表

其實自從二戰後,英國只係一個空心老官嚟,國內嘅重要資產企業基本上都賣晒,最簡單英超大部份球隊特別係最賺錢嗰幾隊都已經唔係英國人擁有,最好笑係陶傑仲好意思笑大陸只係公廠嚟,冇自己品牌。戴卓爾夫人嗰期本來都可以同美國平起平坐,但之後個個都甘願做美國隻🐶,國政策基本上睇美國頭,但又好意思笑香港作為一個城市,去睇大陸頭唔得!
二戰後, 英國從未興盛過;你所講的Thatcher Era, 衹係從前工黨政府接個爛攤子去整理, 有排『長新冠』呀;及後, 蘇聯解體, 美國稱霸, 西方陣營自然以美國馬首是瞻, 大形勢係咁~

李梓敬覆咗佢唔接受邀請英國至話撤銷邀請咋,黃屎清醒d唞。

引用:
原帖由 奇異果博士 於 2023-1-28 12:25 發表

上個世紀 英國本來就走下坡 被美國超越
英國個國策就係緊跟美國後面 做美國係歐洲看門狗
同樣日本都係做美國係亞洲看門狗
而澳洲就做美國東南亞看門狗
佢地位置都係處於邊陲 而且係島國
所以話英國可以同美國平起平坐 你真係太睇得起佢地

引用:
原帖由 cwilson1 於 2023-1-28 07:55 發表
英聯邦議會聯合會原定邀請本港兩名立法會議員3月到英國,出席威斯敏斯特研討會,與不同地方議會代表交流。聯合會於英國時間周四(26日)發聲明,表示由於「香港情況惡化」,一致同意撤回對香港立法機關的邀請。

聲明指,儘管香港的「政治多元和參與程度受嚴重侵蝕」,香港立法會近年仍有代表出席聯合會的活動
新民黨議員李梓敬及選委會界別議員簡慧敏,原定獲邀參與今次研討會,李梓敬回應傳媒表示,對於聯合會的決定 ...
女油收益少幾千磅

唔去交流有乜損失呀,去到咪好似比人審犯咁審,英國佬還自已為是大帝國呀。

「蔭國情況惡化」都係呀!

罷工, 通漲價, CCTV, ........等. 

引用:
原帖由 2013gundam 於 2023-1-28 13:01 發表

上個世紀 英國本來就走下坡 被美國超越
英國個國策就係緊跟美國後面 做美國係歐洲看門狗
同樣日本都係做美國係亞洲看門狗
而澳洲就做美國東南亞看門狗
佢地位置都係處於邊陲 而且係島國
所以話英國可以同美國平起平坐 你真係太睇得起佢地
白人主義當係皇帝..............

交流姐唔去無損失

又要邀請人
之後又拒絕
成個八婆怨婦咁

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]