• 瀏覽: 38,619
  • 回覆: 281
  • 追帖: 1
+2
引用:
原帖由 中國香港001 於 2023-1-28 00:51 發表
警方而家識得玩嘢,正!
玩乜嘢啊,個仆街含家產吾應該賠返比政府咩,如果我係果個受傷警察一定向佢民事訴訟阿

引用:
原帖由 中環浪漫的裙 於 2023-1-28 01:34 發表
擺明唔想岳義士返香港
義佢老母咩義士,曱甴就係曱甴啦義乜撚野士阿

做得好,搞破壞就應該上身!

台省一早當班曱甴係condom, 唔會批你長住,到時只可做黑市居民!
雖然台省囡囡唔值錢,擺地攤都要露下波,做G嘅,一日三餐十幾篤叫到係冇乜問題,伹係做男嘅就慘呀,賣seafood可能都三餐不繼!

引用:
原帖由 carters 於 2023-1-28 00:30 發表
2019 年反修例期間,9月15日北角衝突中被捕的陳以晉,因被捕時身穿「岳」字樣上衣,被網民稱為「岳義士」。陳以晉事後被控管有攻擊性武器、襲警等三項罪名,判囚十個月,於 2020年12月刑滿出獄。陳以晉今(27 日)發文指「被警毆打致頭破血流,反被警方追索賠償」,表示收到政府信件,因受傷警員放取了 78日全薪病假,警務處長有權追討相關補償金,合共 15萬 5850 元。

信中指,陳以晉在2019 ...
問佢地攞返錢,好正確
佢地破壞地方,都應該問佢地攞返錢
分分鐘重慘過要佢地坐監

呢的人, 最好就係唔好返嚟香港, 香港已經夠晒多人, 呢的人走左, 係好事, 起碼坐地鐵唔使咁迫。

引用:
原帖由 carters 於 2023-1-28 00:30 發表
2019 年反修例期間,9月15日北角衝突中被捕的陳以晉,因被捕時身穿「岳」字樣上衣,被網民稱為「岳義士」。陳以晉事後被控管有攻擊性武器、襲警等三項罪名,判囚十個月,於 2020年12月刑滿出獄。陳以晉今(27 日)發文指「被警毆打致頭破血流,反被警方追索賠償」,表示收到政府信件,因受傷警員放取了 78日全薪病假,警務處長有權追討相關補償金,合共 15萬 5850 元。

信中指,陳以晉在2019 ...
佢唯有台灣讀完書之後直接買機票去外國啦番黎香港實要比,有本事就唔好番黎囉

追到佢天涯海角都要比,以為咁就唔駛負責呀,天真小黃人

醫藥費?住院費?創傷後遺症???

引用:
原帖由 celica9204 於 2023-1-28 01:31 發表
原來又係著左草! 
著草個班叫手足

引用:
原帖由 ep905 於 2023-1-28 03:05 發表

義佢老母咩義士,曱甴就係曱甴啦義乜撚野士阿
岳九撚士就真

唔還10幾萬, 老破囉

台灣專收垃圾,監鄧都可以升大學

引用:
原帖由 arsenal2046 於 2023-1-28 02:31 發表

呢種刑事案底吾影響移民
襲警在前喎

你咪唔好比lor,到時一樣會被申請老破,總之除非以後唔返香港,否則一樣玩死你,以為坐完就冇事?天真

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]